Login

Vodniško izletniški odsek

Poletni podaljšani vikend v Bosni

Datum: 
petek, 19 Avgust, 2022
Lokacija: 
Bosna

 

 

PRVI DAN, petek. 19 avgust: NOVA GORICA – BIHAČ – PLJEŠEVICA  

Jutranji odhod izpred zavarovalnice Triglav v Novi Gorici ob 04.00 uri in vožnja proti Hrvaški in Bosni z vmesnimi postanki. Po prihodu v Bihač postanek za osvežitev. Sledi vzpon na 1648 m visoko Ličko oz. Golo Plješivico , ki leži na meji med Hrvaško in BIH. Posebnost Gole Plješevice je ta, da je na vrhu včasih kraljeval vojaški radar. To je bil velik vojaški kompleks, ki je še danes zelo zanimiv za ogled. Samega radarja sicer ni več, so pa lepo ohranjeni betonski ostanki, na katerem je včasih stal radar in drugi objekti, ki so spadali zraven tega kompleksa. ( 5-6 ur hoje). Nastanitev v hotel ADA ob reki Uni. Večerja in nočitev.

 

DRUGI DAN,sobota. 20 avgust: BIHAČ – ŠTRBAČKI BUK   

Zajtrk. Zapeljali se bomo v čudoviti svet narodnega parka Una. Reka Una je ena izmed najlepših in najčistejših rek v Evropi. Imenujejo jo tudi »Solza Evrope«. Neokrnjena narava doline reke in njene smaragdne brzice vas bodo zagotovo očarale.

Najbolj atraktivna rafting etapa po reki Uni in narodnem parku Una, pravzaprav najboljši od najboljših, se prične 20 km navzgor od Bihaća pod 23,5 m visokim Štrbačkim bukom, mi pa nadaljujemo plovbo čez številne slapove in mogočne brzice, skozi globok kanjon in vse do Loskuna, kjer se nahaja kamp Una Aquarius.

Ne pozabite na suho majico, brisačo, kopalke in kremo za sončenje.

Vožnja nazaj v hotel, večerja in nočitev.

 

TRETJI DAN, nedelja. 21 avgust: BIHAČ – BOSANSKI PETROVAC -  KLEKOVAČA - BIHAČ

Po zajtrku se bomo odpravili z avtobusom proti BOSANSKEM PETROVCU. Podali se bomo na 5 – 6 urni krožno planinsko turo na najvišji vrh zahodnega dela BIH  1962 m visoko Klekovačo. (opcija tudi Osječenica  1795 m). V povratku  si bomo ogledali etno vas Čardakljije, kjer si bomo privoščili osvežilno pijačo. Večerja, družabno srečanje, nočitev.

 

 

.

 

ČETRTI DAN, ponedeljek. 22 avgust: BIHAČ – GRAD OSTROŽAC – NOVA GORICA

Po zajtrku in odjavi iz hotela si bomo ogledali mesto Bihač.Mesto je imelo pomembno vlogo v času Avstro Ogrske in kasneje v II. Svetovni vojni. V osvobojeni » Bihaški republiki« so se sprejele pomembne odločitve za končno osvoboditev Jugoslavije. Sprehod po mestu in ogled znamenitosti med katerimi izstopa Kapetanov stolp v katerem je muzej, kamnita grobnica, đamija Fethija, cerkev Sv. Antona.

Sledi še vožnja proti domu, kjer si bomo ob poti ogledali zanimiv grad Ostrožac, kileži na dominantnem griču nad levim bregom Une, je opazen in neizogiben. 

Predviden povratek v Novo Gorico v večernih urah.

 

Prispevek za izlet je 270 €  (pri najmanj 35 udeležencih) in VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz po programu, cestnino

- 3 x nočitev z zajtrkom in večerjo v  dvoposteljnih sobah v hotelu 3*

- vstopnino v NP UNA

- rafting avantura z vso pripadajočo opremo

- licenciran vodnik rafta v vsakem raftu

- licencirani vodnik BIH na pohodu

- licencirana vodnika PZS

- osnovno nezgodno zavarovanje

- organizacijo izleta in DDV

 

 

Oprema: primerna letnemu času. Zaželjene pohodne palice, zaščita proti soncu in vetru.

Prijave z obveznim vplačilom akontacije (100 eur) sprejemamo na sedežu društva do vključno torka, 02 avgusta, ko bo ob 19 uri sestanek z udeleženci. Izlet bo ob vsakem vremenu. Organiziran je v sodelovanju s ŠD MAHLE Electric Drive zato je število udeležencev omejeno. Prednost pri prijavi imajo člani PD Nova Gorica.

Vodita Darko Božič in Maja Kajzer.

Dodatne informacije na gsm 051 814 912 ( Darko).

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!