Login

Vodniško izletniški odsek

Pot BONACOSSE in FERRATA MERLONE (2.788m)

Datum: 
sobota, 13 Avgust, 2022

Planinsko društvo Nova Gorica vodniško izletniški odsek vabi 13. 8. in 14. 8. 2022 na planinski izlet na POT BONACOSSE in FERRATA MERLONE (2.788m).

Prav gotovo govorimo o enem najlepših prečenj v samem osrčju Dolomitov. Gibali se bomo v masivu  vrhov Cadin nad Misurino. Naše dvodnevno prečenje povezuje jezero Misurina s kočo Auronzo, ki stoji v senci Treh Cin di Lavaredo (najbolj prepoznavna silhueta nacionalnega parka Dolomiti). Planinsko doživetje si bomo popestrili z vzponom po ferrati Merlone na vrh Cadin. Na poti je mnogo vzponov in spustov, kar nam zagotavlja razgibano zavarovano pot, na sami ferrati pa se bomo zelo navpično povzpeli po številnih lestvah.

KDAJ: 13. 8 do 14. 8. 2022

KJE: IZ MISURINE

IME POTI: SENTIERO BONACOSSA in FERRATA MERLONE

ZAHTEVNOST: ZELO ZAHTEVNA ZAVAROVANA PLANINSKA POT (C)

Iz Nove Gorice se bomo zapeljali  čez italijansko mejo, do mesta Tolmezzo, kjer se bomo podali proti Dolomitom. Čez prelaz Mauria se bomo spustili v kraj Auronzo in preko prelaza Monte Croce se povzpeli do našega izhodišča pri jezeru Misurina. Vožnja traja približno 3,5 ure, zato bo treba zarana na pot, ker nas že prvi dan čaka zanimivo doživetje in približevanju našemu prvemu cilju Koči bratov Fondo Salvio na višini 2.367m.  Pot nam nudi različne variante, zato bomo glede na želje in kondicijo pohodnikov turo prilagodili skupini.

Naslednji dan po zajtrku se bomo prvo povzpeli po ferrati na sam vrh Cadin (2.788 m). To bo tudi naša najvišja točka izleta. Na sami ferrati je postavljenih zelo veliko lestev, po katerih se bomo vzpenjali zelo navpično. Izpostavljenost zavarovane poti je velika, je pa sama ferrata zelo dobro zavarovana. Vseeno, kdor bi se želel izogniti temu vzponu bo lahko počakal pri koči. V nadaljevanju bomo nadaljevali s prečenjem po zavarovani lahki poti Bonacossa, dokler ne bomo pred seboj zagledali naravni spomenik, vrh 3 Cin Di Lavaredo.

Izhodišče: Jezero Misurina (1.757m)

Cilj: Koča Auronzo (2.333m)

Najvišji vrh: Cadin (2.788m)

Višinska razlika ferrate: 438 m, 1,5h

Skupna višinska razlika: 1.500m

Čas hoje: 5-7 ur/dan

Obvezna oprema: planinski čevlji, samovarovalni komplet, plezalni pas, čelada, proti soncu, sončna očala

 

Vodnik: Marko Kodrič

Št. udeležencev: število je omejeno na 8 udeležencev

Prevoz: V primeru 5-8 prijav kombi, v primeru 3-4 prijav lastni prevoz

Ocena stroškov: 264€ (v primeru 8 prijav znaša 33€/osebo, v primeru 5 prijav znaša 53€/osebo)

Dodatni stroški: Bivanje v koči  in hrana niso zajeti med stroške, avtobusni prevoz za povratek od koče Auronzo do jezera Misurina

Prijave: Akontacija 33€ se poravna do ponedeljka, 26. 7. 2022 na TRR PD Nova Gorica: SI 56 0400 1004 6570 756 odprt pri NKBM d.d. s Pripisom: »Ime, Priimek, MISURINA 2022«

Potrdilo o plačilu akontacije se pošlje na mail: markokodric75@gmail.com

Za prijavljene bo sklican informativni sestanek.

Ostalo: Obvezno plačana članarina PZS za leto 2022, s seboj na izlet je obvezno vzeti osebni dokument.