Login

Vodniško izletniški odsek

Pot sedmih slapov v Istri

Datum: 
sreda, 26 December, 2018
Lokacija: 
Hrvaška Istra

V neposredni bližini Buzeta poteka Pot sedmih slapov, ki s svojimi smaragdnimi tolmuni ponuja pristno doživetje neokrnjene kraške narave. Ob najvišjem vrhu Istre Učki, je prav gotovo najlepše planinsko doživetje v hrvaški Istri.

Odhod avtobusa izpred zavarovalnice Triglav v Novi Gorici ob 6. uri s postankom pri stari vratarnici Letrike ob 6.10 . Nadaljujemo vožnjo do Istrskega mesta Buzet, kjer je naše izhodišče in cilj pohoda.

Markirana krožna pot nas bo vodila v soteski pritokov Mirne, ter preko pobočij do stare in zaščitene istrske vasi Kotli ( možnost »tekočega« okrepčila), ter se vrnili do Buzeta ob reki, ki jo bomo večkrat prečili s pomočjo velikih kamnov. S spremstvom lokalnega rangerja vodnih okolij si bomo ogledali vseh sedem zanimivih slapov. Skupne hoje s postanki po lahki, le deloma zahtevni poti,  bo cca 5- 6 ur (hrana na poti iz nahrbtnika).

Po končanem pohodu sledi degustacija domačega žganja in medice (možen nakup) ter povratek proti domu s postankom v eni od istrskih vasic, kjer nas na turistični kmetiji čaka večerja in družabno srečanje.

Predviden povratek v Novo Gorico do 20. ure.

Prispevekza izlet je 30 € , ki vključuje: avtobusni prevoz, večerjo, degustacijo, ter organizacijo in vodenje izleta.

Opremaprimerna letnemu času, pohodne palice, ter rezervna obutev.

Prijavez obveznim vplačilom akontacije 10 € sprejemamo na sedežu društva do vključno četrtka, 20. decembra, ko bo ob 18. uri sestanek z udeleženci.Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD MAHLE-Letrika.

V slučaju napovedi slabega vremena bo izlet odpovedan.

Dodatne informacije nagsm 051 814 912 (Darko)

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije