Prednovoletno planinarjenje

Polhograjsko hribovje

PREDNOVOLETNO   PLANINARJENJE

( 26.12. 2019)

Na tokratno prednovoletno planinarjenje in druženje se bomo podali v slikovito Polhograjsko hribovje – Dolomite. Strma pobočja so poraščena z gozdovi, vmes valovijo zelene senožeti, na katerih samotnih hribovski zaselki še vedno pričajo o pridnih rokah tukajšnjih prebivalcev. Tu in tam so dolomitne kamenine drzno razkrile nedrja planinskega sveta.

Odhod avtobusa izpred zavarovalnice Triglav v Novi Gorici ob 06.30 uri s postankom pri stari vratarnici Letrike ob 06.40 uri. Nadaljujemo vožnjo mimo Ljubljane in Medvod do vasi Topol, kjer je naše izhodišče in cilj pohoda.

Predvidene je 3-4 ure hoje po lahkih markiranih poteh, turo bomo seveda prilagodili glede na vremenske in razmere za hojo. Ker imamo na poti kar tri okrepčevalnice naj nahrbtniki z jedačo in pijačo ne bodo preveč polni.

Po končanem pohodu sledi  večerja v bližnji gostilni. Glede na to, da bomo v prazničnem času, bomo urico ali dve namenili tudi veselemu druženju.

Predviden povratek v Novo Gorico do 20 ure.

Prispevek za izlet je 30,00 eur in vključuje: avtobusni prevoz, večerjo, ter vodenje z zavarovanjem.

oprema primerna letnemu času, pohodne palice, ter rezervna obutev.

Prijave z obveznim vplačilom akontacije (10 eur) sprejemamo na sedežu društva do vključno četrtka, 19. decembra, ko bo ob 18. uri sestanek z udeleženci. Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD MAHLE-Letrika.

V slučaju napovedi slabega vremena bo izlet odpovedan.

Dodatne informacije na gsm 051 814 912 (Darko)

16 April, 2024 - 12:00
15 April, 2024 - 08:58