Login

Vodniško izletniški odsek

REČIŠKA PLANINSKA POT 25. 5. - 26. 5. 2024

Datum: 
sobota, 25 Maj, 2024

Najlepša planinska pot izglasovana leta 2019, ki ima tudi svoj dnevnik, vodi po vrhovih vzhodnega dela Posavskega hribovja, obkroži Rečiško dolino, ki nosi ime po potoku Rečica in je bila poznana po rudarstvu. Pot obhodi deset vrhov: Govško brdo, Zavrate, Babo, Ostri vrh, Kal, Mrzlico, Gozdnik, Šmohor, Tolsto in Malič.

Vrhovi ponujajo lepe razglede na okoliške vasi in hribovja, ob lepem vremenu pa na celotne Kamniško-Savinjske Alpe ter Julijce na čelu s Triglavom. Ker je krožna pot dolga 35 km, si jo bomo razdelili na 2 dela. Ob poti imamo 3 planinske koče, v eni od njih tudi prespimo. Pot poteka po lahkih označenih poteh.

 

Sobota, 25. maj 2024

Odhod iz Nove Gorice izpred zavarovalnice Triglav ob 6.00 uri, postanek pri stari vratarnici Letrike in v Ljubljani. Zapeljemo se v Laško, kjer je izhodišče pohoda. Prvi dan bomo hodili pot v smeri urinega kazalca,  po južnih vrhovih planinske poti vse do koče na Kalu, kjer prenočimo. Hoje 17km, +1200m, 7 ur.

 

Nedelja, 26. maj 2024

Samopostrežni zajtrk. Pot nadaljujemo po severnih vrhovih Rečiške planinske poti, čez Mrzlico na Gozdnik in naprej v smeri Laškega do Šmohorja. Ko osvojimo vse vrhove Rečiške planinske poti, imamo na koči na Šmohorju zaključek in možnost toplega obroka. Tam nas tudi počaka avtobus in nam skrajša (pre)dolg spust v Laško. Hoje 15km, +1000m,  5-6 ur.

 

Prispevek za izlet je 90 eurin vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnino, večerjo (nedeljsko kosilo), nočitev v več posteljnih sobah, samopostrežni zajtrk, zavarovanje in vodenje izleta.

 

Izlet je odličen trening  za vse, ki se odpravljamo na Balkansko turo.

 

Hrana: med hojo prvi dan iz nahrbtnika, večerja in zajtrk v koči, drugi dan možnost  toplega obroka v koči na zaključku pohoda.

 

Oprema: Za hojo primerna letnemu času, priporočene pohodne palice, za v kočo copate, planinsko izkaznico. 

 

Prijave z obveznim plačilom akontacije 30 eur sprejemamo na sedežu društva do zasedenosti prostih mest oz. do vključno četrtka, 23. maja 2024, ko bo ob 18. uri sestanek z udeleženci. Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD Mahle Letrika in  PD Viharnik. Prednost pri prijavi imajo člani društva PD Nova Gorica.

V slučaju slabega vremena bo pohod prestavljen na drug termin.

Dodatne informacije: 041 706 362 (Maja)

Vodita Maja Kajzer in Darko Božič

                                                            Malič - panorama   

                                                                                                

                                                                                                                                                                                     Mrzlica 1122 m

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41
22 April, 2024 - 08:37