Login

Vodniško izletniški odsek

REČIŠKA PLANINSKA POT - ODPOVEDAN

Datum: 
sobota, 20 Maj, 2023
Sporočamo vam, da zaradi težav z dogovorjenim avtobusnim prevoznikom in tudi slabše vremenske napovedi moramo žal napovedan pohod ODPOVEDATI. V roku letošnjega leta bova vodnika našla nadomestni termin, predvidoma v jesenskem času in vas ponovno obvestila. 
 

 

 

Vodniško izletniški odsek Planinskega društva Nova Gorica vas vabi na izlet 

REČIŠKA PLANINSKA POT

20. 5. - 21. 5. 2023

 

 

Najlepša planinska pot izglasovana leta 2019 vodi po vrhovih vzhodnega dela Posavskega hribovja, obkroži Rečiško dolino, ki nosi ime po potoku Rečica in je bila poznana po rudarstvu. Pot obhodi deset vrhov: Govško brdo, Zavrate, Babo, Ostri vrh, Kal, Mrzlico, Gozdnik, Šmohor, Tolsto in Malič.

Vrhovi ponujajo lepe razglede na okoliške vasi in hribovja, ob lepem vremenu pa na celotne Kamniško-Savinjske Alpe ter Julijce na čelu s Triglavom. Ker je krožna pot dolga 35 km, si jo bomo razdelili na 2 dela. Ob poti imamo 3 planinske koče, v eni od njih tudi prespimo. Pot poteka po lahkih označenih poteh.

 

Sobota, 20. maj

Odhod iz Nove Gorice izpred zavarovalnice Triglav ob 6.00 uri, postanek pri stari vratarnici Letrike in v Ljubljani. Zapeljemo se v Laško, kjer je izhodišče pohoda. Prvi dan bomo hodili pot v smeri urinega kazalca,  po južnih vrhovih planinske poti vse do koče na Kalu, kjer prenočimo. Morda pred večerjo obiščemo še Mrzlico in se vrnemo. Večerja, nočitev. Hoje 6-7 ur.

 

Nedelja, 21. maj

Samopostrežni zajtrk. Pot nadaljujemo po severnih vrhovih v smeri Laškega. Ob poti koča na Šmohorju, kjer je možnost toplega obroka, spust v Laško, kjer nas bo čakal avtobus in povratek domov. Hoje 6-7 ur.

 

Prispevek za izlet je 80 eur in vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnino, večerjo (nedeljsko kosilo), nočitev v več posteljnih sobah, samopostrežni zajtrk, zavarovanje in vodenje izleta.

Hrana: med hojo iz nahrbtnika, večerja in zajtrk v koči, drugi dan možnost v koči ob poti.

Oprema: Za hojo primerna letnemu času, priporočene pohodne palice, za v kočo copate, brisačko, planinsko izkaznico. 

Prijave z obveznim plačilom akontacije 20 eur sprejemamo na sedežu društva do zasedenosti prostih mest ( Max 39) oz. do vključno četrtka 18. maja, ko bo ob 18. uri  sestanek z udeleženci. Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD Mahle Letrika. Prednost pri prijavi imajo člani društva PD Nova Gorica.

V slučaju slabega vremena bo pohod prestavljen na drug termin.

Dodatne informacije: 041 706 362 (Maja)

Vodita Maja Kajzer in Darko Božič.