Slovaške Tatre 23.7. - 27. 7. 2022 - ODPOVEDAN

Datum:
sobota, 23 Julij, 2022

Vodniško izletniški odsek organizira skupaj z agencijo Turizem Toni (TURIZEM, PREVOZI, ŠOLA VOŽNJE PRAH SEVNICA D.O.O.) izlet v SLOVAŠKE TATRE in sicer od 23. 7. 2022 do 29. 7. 2022. Dodatne podrobnosti so v programu agencije v priponki spodaj.

Gorovje Tatre se nahajajo na severnem delu Slovaške in del v južni Poljski, v skupni površini približno 750 km2, od tega jih je 650 km2 na Slovaškem. Tatre so edina gorska skupina, kot del Karpatov, alpskega tipa. V Tatrah je 25 vrhov višjih od 2500m, najvišji je Gerlachovsky Štit, 2654 m. Delijo se na dve večji skupini, Visoke in Nizke Tatre.

Vodnika, ki bosta z vami s strani PD Nova Gorica: Marko Kodrič in Simon Gorjup.

Prijave zbiramo do 1. aprila 2022 (oziroma čim preje zaradi rezervacije prenočišč). Obvezno plačilo ob prijavi akontacija 100 €  na TRR agencije in prijava na društvo (planinskod.novagorica@siol.net ali na tel. 05 30 23 030 v času uradnih ur torek in četrtek od 15h-18h), kamor pošljete potrdilo o plačani akontaciji.

PROGRAM:

1. dan, sobota, 23. julija 2022: odhod v zgodnji nočni uri, vožnja mimo Dunaja, Bratislave, proti Tatram do hotela, kjer bomo prespali. Seveda se bomo med potjo večkrat ustavili, najdlje v Trenčinu, kjer si bomo ogledali impozanten grad, v katerem je gospodovala Barbara Celjska, druga žena Ziegmunda Luksemburškega. Večerja, nočitev.

2. dan, nedelja, 24. julija 2022: zajtrk, odhod avtobusa za Štrbski pleso. Od tu v smeri Popranskega jezera na vrh Rysy-ja (2503 mnm). Pod vrhom je koča, sicer pa je sam vrh na meji med Slovaško in Poljsko. Sam vzpon ni preveč zahteven, razen zadnji del, kjer je nekaj verig (Slovaki imajo namesto jeklenic verige). Vrnitev po isti poti, vmes postanek pri hotelu pri Popradskem jezeru. Za kondicijsko manj pripravljene planince je varianta, da se podajo do Popradskega jezera, tam uživajo v čudovitem naravnem  okolju. Vrnitev do mesta Štrbski pleso, kjer nas bo pričakal avtobus in nas popeljal do hotela. Večerja, nočitev.

3. dan, ponedeljek, 25. julija 2022:zajtrk, panoramska vožnja z avtobusom od Tatranske Lomnice do Štrbske Pleso. V mestu Stary Smokovec se bomo z gorsko železnico zapeljali do Hrebienok, od tu pa peš do Zamkovskeho chata (2 uri), najvztrajnejši pa še do Teryho chata (3,5 ure). Vrnitev v hotel, večerja, spanje.

4. dan, torek, 26. julija 2022: zajtrk, vzpon na Krivan (2494 mnm),  ki je za Slovake to, kar je za Slovence Triglav. Ni sicer najvišji vrh Slovaške, je pa na enak način že dve stoletji simbol njihove narodne suverenosti in zgodovinskega ozemlja. Silhueta Krivana je upodobljena tudi na slovaških kovancih za 1, 2 in 5 centov. Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

5. dan, sreda, 27. julija 2022: zajtrk, vzpon na Jahnaci Štit (2229 mnm). Zelo prijetna celodnevna tura, po poti se bomo ustavili pri Koči pri Zelenom plesu (1551 mnm), ki leži pod najvišjo skalno steno na Slovaškem - približno 900. Na nekaj mestih je pot zavarovana z verigo, grebenska pot  ni najbolj primerna za vrtoglave. Uživali bomo v prečudovitem pogledu na Lomnicky štit in  Belianske Tatre. Hoje bo približno za 9 ur. Vožnja nazaj do hotela, večerja, nočitev.

6. dan, četrtek, 28. julija 2022: zajtrk, vožnja do Tatranske Lomnice, vožnja z gondolo na Lomničky Štit (2634 mnm), drugi najvišji vrh Visokih Tater. Pri vračanju z vrha bomo lahko izstopili na Skalnate Pleso in se peš podali v dolino. Vožnja nazaj do hotela, večerja, nočitev.

7. dan, petek, 29. julija 2022: zajtrk, odhod proti domu z več krajšimi postanki. Domov bomo prispli v poznih večernih urah.

Cena: 480 EUR/os (min. 45 oseb), 550 EUR/os (min. 35 oseb).

Cena vključuje:

- vožnjo s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine,

- 6 x spanje, večerja, zajtrk (hotel z dvo in troposteljnimi sobami s TWC),

- turistično pristojbino, lokalnega vodnika,

- stroške organizacije, priprave in vodenja izleta.

Doplačilo:

- enoposteljna soba,

- vstopnine za grad, gondole,

- zdravstveno zavarovanje za tujino z medicinsko asistenco.

Program bomo prilagodili tudi glede na vremenske razmere in tudi na željo skupine. Program bo izvedljiv pod takratnimi pogoji, ki jih bo predpisal NIJZ za našo destinacijo.

PODATKI ZA PLAČILO:  TURIZEM, PREVOZI, ŠOLA VOŽNJE PRAH D.O.O., NASELJE HEROJA MAROKA 29, 8290 SEVNICA

NAMEN: TABOR SLOVAŠKE TATRE     TRR: SI56 0237 9026 3523 998        SKLIC: SI 00 220002

Za dodatne informacije se obrnite na vodnika Marka Kodriča - markokodric75@gmail.com

Lepo vabljeni!