Login

Mladinski odsek

Sobotni izlet mladinskega odseka na Matajur

V soboto 16. aprila 2022 smo se člani Mladinskega odseka podali na Matajur, 1642m visoko goro na meji med Italijo in Slovenijo.

Zjutraj ob osmih smo se zbrali pred Eda centrom v Novi Gorici ter se s kombijem ter dvema avtomobiloma odpeljali proti vasici Avsa. Po dobri uri vožnje smo na parkirišču nekoliko iz vasi parkirali ter se podali na pot. Ob poti smo videli škraplje, žafrane, pomladanske velike zvončke (kronice), sreče z živalcami pa tokrat nismo imeli. Strm poletno obarvani začetek se je na polovici poti spremenil v zasneženi  topel, zimski dan. Seveda je bilo potrebno izkoristiti zimske razmere za kepanje, "puzanje" po riti ter tudi izdelavo majhnega snežaka. Precej zabave nam je povzročilo tudi udiranje snega na nekaterih mestih, ko si se kar naenkrat znašel do kolen ali pasu v snegu. Proti vrhu so se nam začeli približevati temni oblaki, ker pa je radarska slika kazala, da nas bodo obšli, smo pot nadaljevali. Ravno smo prispeli na vrh in pričele so leteti drobne snežinke, tako da smo hitro pomalicali, ožigosali knjižice, naredili skupinsko sliko ter odhiteli v dolino. Z višino pa so se tudi drobne snežinkice spremenile v dežne kapljice, ki pa nam niso prišle do živega, saj smo jim hitro utekli naprej. Pot smo zaključili v Avsi, kjer nas je že čakal kombi, a pred povratkom smo še želodčke napolnili s preostankom sladkarij ter sendvičev. Izleta se je udeležilo 7 otrok, mentorica in pet vodnikov.

Nekaj fotografij pa si lahko ogledate tukaj.

Zapisala: Valentina Govek

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

21 September, 2023 - 14:11
21 September, 2023 - 11:49
7 September, 2023 - 17:23