Login

Mladinski odsek

Sončen dan planincev v Kamniški Bistrici 15. 06. 2013 uspel

Na vročo in sončno soboto, 15. 06. smo se mladi in malce večji planinci iz društva z dvema avtobusoma odpeljali proti Kamniški Bistrici, kjer je  potekal dan slovenskih planincev oz. dan slovenskih planinskih doživetij, kakor ga je poimenovala Planinska zveza Slovenije. Izleta se je udeležilo 82 otrok, staršev, mentorjev in vodnikov iz mladinskega odseka in 8 odraslih iz vodniško-izletniškega odseka.

Za mladinski odsek je bil to zaključni izlet s starši. Avtobusi so nas pustili na parkirišču poleg vstopne postaje za gondolo na Veliko planino. Planinci iz VIO-ta so se odpravili z gondolo na Veliko planino. "Ta mlajši" pa smo se po delu Koželjeve poti odpravili peš proti Kamniški Bistrici. Pot je skoraj ves čas potekala po gozdu. Ko smo prispeli do soteske Predaselj, smo imeli krajši postanek in zaplesali "bugi bugi", ki je požel veliko zanimanja med planincev, ki so hodili mimo. Na  travniku blizu koče je bil postavljen plezalni stolp, ki so ga naši mladi planinci z veseljem preizkusili. Na travniku smo imeli daljši postanek za malico in počitek v senci ali soncu. Pred prikazom reševanja smo si šli ogledati še lovski dvorec v bližini, ki ga je v preteklosti uporabljal tudi Tito, ko je hodil na lov. Ob 13.30 so reševalci iz GRS Kamnika prikazali reševanja padalca z drevesa, kar je poželo veliko zanimanja med gledalci. Nato smo se počasi odpravili proti koči v Kamniški Bistrici, kjer je bil glavni prireditveni prostor. Tam smo si ogledali sprevod praporčakov in ostalo dogajanje. Nekateri so se hladili ob vodi.

Po zaključku dogajanja smo se po daljšem čakanju le pripeljali do naših avtobusov in se odpravili domov. Na počivališču med potjo smo naredili še eno skupinsko sliko in podelili dosežene znake iz akcije mladi planinec. Zahvalili smo se tudi vsem mentoricam, ki so med letom vložile veliko truda. Brez njih izletov ne bi bilo. Sledil je povratek proti domu.

Nekaj utrinkov iz izleta mladih planincev si lahko ogledate tukaj.

Utrinki iz izleta VIO so tukaj.

Novica PZS o dogajanju v Kamniški Bistrici pa tukaj.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije