Login

Vodniško izletniški odsek

Srečanje zamejskih slovenskih društev

Datum: 
nedelja, 10 Junij, 2018

Člani zamejskih slovenskih društev že skoraj pol stoletja  vzdržujemo in obnavljamo stike.  Enkrat letno se  snidemo tudi na srečanju (drugo nedeljo junija), ki ga izmenično pripravljamo v Furlaniju julijski krajini, na Koroškem in  v Gornjesavski dolini. PD Jesenice je bilo namreč med pobudniki  tovrstnega sodelovanja, davnega leta 1971 na Golici.

Cilj  je takrat bil (in je še tudi danes)  prijateljevanje in povezovanje  v znamenju  ljubezni do gora in narave in od vsega začetka so bili redni gostje tudi člani planinskih društev obmejnega območja.

Letos (10. junija) bo tako srečanje na Tržaškem, v priredbi SPDT. V dopoldanskem času bosta  na vrsti dva različno dolga pohoda, delavnice za mlade planince in še kaj. Popoldne pa bo v  PD na Opčinah uradni del srečanja s pozdravi in priložnostnim kulturnim sporedom.

Goriški planinci se bomo srečanja udeležili. Poskrbeli bomo tudi za avtobusni prevoz (proti skromnemu prispevku za strošek).  Avtobus bo odpeljal ob 8. uri iz Gorice, povratek je predviden do 18.30.

Vabimo vas, da se nam pridružite  in s tem prispevate k utrditvi  želje po sodelovanju, druženju in prijateljevanju, kar je še kako pomembno v času pospešenega individualizma.

Vabljeni.

Za informacije in prijave: Vlado Klemše tel. 0039 3317059216.

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

20 November, 2018 - 17:26
14 November, 2018 - 00:37
8 November, 2018 - 14:00