Login

Vodniško izletniški odsek

Storžič skozi Žrelo

Datum: 
nedelja, 11 September, 2022

Vodniško izletniški odsek Planinskega društva Nova Gorica vas vabi v nedeljo, 11. 9. 2022 na Storžič skozi Žrelo. Podrobnosti in informacije o turi si lahko preberete spodaj. Lepo vabljeni!

OPIS TURE:

Izhodišče: Iz parkirišča Doma pod Storžičem v smeri planine poti planini Jesenje in pred malo leseno kočo, pri koncu planine, gremo levo in po nekaj minutah hoje pridemo do razcepa pati. Naravnost vodi pot čez Škarjev rob (ob povratku), desna strmejša pot pa skozi Žrelo na Storžič. Obstaja velika nevarnost padanja kamenja in v mokrem nevarnost zdrsa. Više je nekaj izpostavljenih prehodov (varovala). Grapa se konča s steno, katero preplezamo s pomočjo varoval. Na vrhu – grebenu se nam odpre čudovit razgled na južna pobočja - gorenjski. Pot nadaljujemo levo po grebenu (pot čez Psico) do vrhu Storžiča. Sestopimo po Škarjevem robu. To je greben, ki se vije proti severu. Pot je izredno razgledna. Niže preide na zahodno stran grebena in v spodnjem delu poteka skozi ruševju vse do prvega odcepa. Smer naravnost nas pelje proti Javorniškemu prevalu, mi pa zavijemo levo v razredčeni gozd, ki z zgubljanjem višine postaja gostejši dokler ne prispemo do izhodišča.

POTREBEN ČAS ZA IZVEDBO: 6 – 8 ur, odvisno od starostne strukture udeležencev,….

NAČIN TRANSPORTA DO IZHODIŠČA IN NAZAJ: Lastni – Avtomobil

POTREBNA TELESNA PRIPRAVLJENOST IN IZKUŠENOST UDELEŽENCEV: Odlična PSIHO - FIZIČNO pripravljenost, udeleženci z dolgoletnimi izkušnjami.
TURA NI PRIMERNA ZA: Duševne, srčne bolnike in vrtoglave udeležence
POSEBNOSTI: Ob lepem vremenu čudoviti razgledi
POTREBNA OPREMA: Običajna planinska-primerna letnemu času, OBVEZNA oprema: komplet samovarovanja, zaščitna čelada in sončna očala, plačana članarina za 2022
PREHRANA: Iz nahrbtnika

ROK ZA PRIJAVO: 08.09.2022
SESTANEK S PRIJAVLJENIMI: 08.09.2022 na sedežu PD ob 18:00.

Vodnik: Pavel Drašček (051 225 397)

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

20 September, 2022 - 16:59
13 September, 2022 - 15:41
9 September, 2022 - 08:24