Login

Vodniško izletniški odsek

Tirolska – WILDER KAISER – Dežela gorskega zdravnika (31.08 in 01.09.2019); Sestanek z udeleženci v torek, 27 avgusta ob 19.00 uri.

Datum: 
sobota, 31 Avgust, 2019

 V naročju med mogočnim gorskim masivom Wilder Kaiser in nežnim travnatim hribovjem severnih Kitzbühelskih Alp leži regija Wilder Kaiser, nam bolj znana kot dežela gorskega zdravnika iz istoimenske filmske nanizanke.  Sestavljajo jo štiri vasice: Going, Ellmau, Scheffau in Söll. Ključna snemalna prizorišča so Gruberjeva domačija na nadmorski višini 1200 metrov nad vasico Söll, vaški trg s Susannino gostilno v kraju Going in ordinacija dr. Martina Gruberja v Ellmauu.Mogočni Krimmlski slapovi, ki z vso močjo bobnijo čez skalno pogorje v gozdnato dolino reke Salzach, so eni izmed najlepših v alpskem svetu. Slapovi so med največjimi v Evropi in peti največji na svetu. Skupna višina padajočih voda je 380 m in pada v globino v treh slapovih po 120, 100 in 120 m.

Sobota, 31, avgust

Odhod avtobusa iz Nove Gorice v zgodnjih jutranjih urah, s postankom pri stari vratarnici Letrike, ter vožnja prosti Avstriji. Dopoldanski postanek v vasici Krimml in ogled Krimmlskih slapov. Vožnjo nadaljujemo v dolino Wilder Kaiser, kjer si bomo ogledali ključne točke lokacij snemanja gorskega zdravnika.V popoldanskih urah sledi še vožnja do bližnjega planinskega gostišča Wochenbrunner Alm (1085 m - možnost nakupa spominkov in daril), ter peš hoja do Gruttenhutte (1620 m-2 uri), kar je najvišja točka izleta. Večerja in nočitev.

Nedelja,01,september

Zajtrk.  Sledil bo še najlepši in najdaljši del poti. Hoja po »panoramski« stezi pod vršaci Wilder Kaiserja do jezera Hintersteiner See (5-6 ur) oziroma glede na čas in vremenske razmere do vasice Scheffau. Sledi še tradicionalni »piknik« dobrot iz busa, ter vožnja proti domu. V kolikor nam bo čas dopuščal, se bomo ustavili še »na popoldanski kavici« v bližnjem mondenem zimsko športnem centru Kitzbuhel. Predviden prihod v Novo Gorico v poznih večernih urah.

 

Prispevek za izletje 100 eur in vključuje: avtobusni prevoz, polpenzion v planinskem domu, vstopnino za ogled slapov, zavarovanje, piknik, ter organizacijo in vodenje izleta.

Oprema:primerna letnemu času. Zaželjene pohodne palice,zaščita proti soncu in vetru.

Hrana:polpenzion (večerja,zajtrk) v koči,ostalo iz nahrbtnika ali v kočah ob poti.

Prijave z obveznim vplačilom akontacije (30 eur) sprejemamo na sedežu društva do vključno 1 julija oziroma do zasedbe prostih mest. V primeru napovedi zelo slabega vremena izlet odpade, zaradi vnaprejšnje rezervacije nočitev v koči pa se zadrži 10 eur vplačila akontacije.Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD MAHLE Electric Drive zato je število udeležencev omejeno.Dodatne informacije nagsm 051 814 912 ( Darko).

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

27 Marec, 2020 - 17:34
26 Februar, 2020 - 07:38