Login

Vodniško izletniški odsek

Tirolska - Pogorje Rofan, jezero Achensee

Datum: 
petek, 20 Avgust, 2021
Lokacija: 
Tirolska

Med gorsko skupino Karwendel in gorovjem Rofan leži lesketajoče se smaragdno zeleno jezero, največje gorsko jezero na Tirolskem. Na in okrog jezera Achensee vas čakajo številna naravna doživetja.

20. 8. - 22. 8. 2021 se bomo podali na tridnevni planinski pohod na Tirolsko v okrožju Schwaz. Pogorje se nahaja nad jezerom Achensee, nasproti  vrhov Karwendel in Zillertall.

Prvi dan se pripeljemo do spodnje postaje gondole, kjer se nahaja naš hotel, pa tudi izhodišče za pohod prvega dne. Z gondolo se zapeljemo na planoto, od kjer začnemo pohod na zelo priljubljeni in razgledni vrh  Rofanspitze 2259m, nadaljujemo po grebenu vse do Spieljoch-a in nato se spustimo do zgornje postaje gondole, s katero se spustimo v dolino do hotela.

Drugi dan se z avtobusom zapeljemo ob jezeru do izhodišča za pohod. Ogledamo si slap ob poti, se preko treh planin vzpnemo do zanimivega prehoda v skalah Steinernestor, ter se na drugi strani spustimo do idilične planine s pogledom na jezero. Pohod nadaljujemo do znamenitega slapu, si ga ogledamo  in pohod zaključimo v dolini pri našem prenočišču.

Tretji dan gremo po panoramski poti ob jezeru Achensee mimo številnih slapov, lične planine, s pogledom na naše že osvojene vrhove pogorja Rofan  vse do konca jezera, kjer bomo zaključili pohod s plavanjem, piknikom… Prvi in drugi dan predvidene 5-6 ur hoje, tretji dan cca 4 ure hoje po lahkih poteh.

        

Prispevek za izlet je 185,00 eur in vključuje: avtobusni prevoz, 2 x polpenzion v hotelu***, piknik, zavarovanje ter organizacijo in vodenje izleta. V ceno ni vključen prevoz z gondolo.

Oprema: primerna letnemu času. Zaželene pohodne palice, zaščita proti soncu in vetru, obvezna zaščitna maska.

Hrana: polpenzion (zajtrk, večerja) v hotelu, ostalo iz nahrbtnika ali v kočah ob poti.

Prijave z obveznim vplačilom akontacije (100 eur) sprejemamo na sedežu društva do vključno 1. julija oziroma do zasedbe prostih mest. Akontacija se vrača samo v primeru zdravniškega potrdila. Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD MAHLE LETRIKA, število udeležencev je omejeno. Izlet bo izpeljan ob vsakem vremenu.

 

Vodita Darko Božič in Maja Kajzer. Dodatne informacije na gsm 051 814 912 (Darko).     

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije