Login

Mladinski odsek

V tretje je le uspelo... sončni izlet na Slavnik

V soboto, 24. marca 2018 smo vodniki Mladinskega odseka organizirali izlet na Slavnik. Vreme nam je kar dva vikenda ponagajlo, zato pa nas je to soboto le nagradilo s soncem. Izlet je bil namenjen otrokom od 4. do 6. razreda. Ob 8. uri smo se iz Nove Gorice odpeljali mimo Šempasa do vasi Podgorje. Od tam smo se po strmejši poti odpravili do Tumove koče na Slavniku in nato na najvišji vrh Slavniškega grebena Slavnik. Pot je bila večinoma kopna, le v spodnjem delu je bil del poti še zasnežen. Na vrhu smo se fotografirali in občudovali prekrasen razgled vse do Piranskega in Tržaškega zaliva. Veter nas je pregnal v kočo, kjer smo si privoščili malico in okusen čaj.

Pred odhodom smo se fotografirali pred kočo in vodnica Tina nam je povedala nekaj zanimivosti o koči in dr. Henriku Tumi. Za "domačo nalogo" bodo morali udeleženci do naslednjega izleta ugotoviti kje v mestu Nova Gorica stoji njegov spomenik. Sestopili smo po položnejši poti nazaj v Podgorje. Med sestopom smo imeli krajši postanek na večji zaplati snega in se kepali ter naredili sneženega moža. Izleta se je udeležilo 21 otrok, ki so bili nad izletom navdušeni, saj so lahko še malo uživali v snežnih radostih.

Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Zapisala: Tina Mavrič

Program sofinancira Mestna občina Nova Gorica.


Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije