Login

Vodniško izletniški odsek

Vabilo na 6. pohod po Mihajlovi poti v soboto, 27. oktobra 2018

Datum: 
sobota, 27 Oktober, 2018

V sodelovanju z Območnim združenjem borcev NOB Nova Gorica in Planinskim društvom Nova Gorica organiziramo v soboto, 27. oktobra 2018  6. pohod po Mihajlovi poti od Vitovelj do Čepovana, od kraja, v katerem je Mehdi Huseynzade- Mihajlo, azerbajdžanski narodni heroj in partizanski diverzant, pripadnik IX. korpusa, padel 2. novembra 1944,  do kraja, v katerem so ga kmalu po smrti slavnostno pokopali. S tem dogodkom mu izražamo globoko spoštovanje.

 S tem dogodkom nadaljujemo s  spodbujanjem gospodarskih, kulturnih, znanstvenih,  športnih in drugih odnosov med našo državo in Republiko Azerbajdžan. Vljudno vas vabimo, da se pohoda udeležite in da nam sporočite število udeležencev iz vašega okolja  najpozneje do 25. oktobra 2018.

Pohod traja 6 ur, prvi dve uri je vzpon do Kopitnika, nato pa vodi pot v glavnem po ravnem prek Nemcev do Lokvi, za katerimi sledi spust do Čepovana. Začetek je ob 9. uri pred spominsko ploščo heroju v Vitovljah, prihodu na čepovansko pokopališče okrog 15. ure pa sledi kulturni program in tovariško srečanje. Pred začetkom pohoda bo z novogoriške avtobusne postaje omogočen prevoz ob 8. uri, tako da si bodo pohodniki lahko ogledali Mihajlov spominski muzej v Šempasu. Povratek do Nove Gorice ali izhodišča je zagotovljen z avtobusnim prevozom, in sicer le prek Grgarja. Možen je minimalni prispevek za izvedbo pohoda.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije