Velikonočni pohod na Malo goro

ponedeljek, 1 April, 2013
Lokacija:
Mala Gora

Vabimo vas na planinski izlet na Malo goro čez Kucelj na velikonočni ponedeljek, 1. aprila 2013. Prevoz je z osebnimi vozili. Odhod izpred društvenega sedeža je ob 6.30. Pot bo vodila od pokopališča v Vrtovinu do Lozarjev mimo Subanov, Šatejev  in Kocjanov in od tam na vrh Kuclja (1237 m). Po postanku se bomo spustili do Male gore (1034 m), travnate planote s kočo na pobočju Čavna, kjer je ob 11. uri tradicionalno srečanje v organizaciji ajdovskih planincev, nato je ob 13. uri povratek do izhodišča. Po drugi inačici bi vozila pustili pred Lozarji in tako skrajšali pot za 40 minut. Hoje je največ do 5 ur. Pot je označena, lahka in le mestoma strma, zahtevna. Izlet vodi Rajko Slokar. Prijave sprejema društvo do četrtka, 28. marca 2013, ko je ob 18. uri sestanek s prijavljenimi udeleženci.