Login

Vodniško izletniški odsek

VITOVSKA KROŽNA POT

Datum: 
nedelja, 4 November, 2018
Lokacija: 
Vitovska krožna pot

V nedeljo, 4.novembra 2018, organizira  planinska skupina Šempas (PD Nova Gorica) tokrat 20. jubilejnipohod po »Vitovski krožni poti«.

 

Pohod se, kot vedno, začneob 9,00 uri  v vasi Vitovlje(460 m). Do tu lahko pridemo  z osebnim vozilom  ali avtobusom po asfaltirani cesti ali peš. Z glavne ceste oz. iz Šempasa ali Oseka (avtobusna postaja) je pešpoti za slabo uro.  

 

Pohodna  pot se v začetku dviga  najprej do Marijinega svetišča (605 m), ki bo ta dan odprto,  nato  pa  nadaljuje po južnem in zelo razglednem ostenju trnovskega gozda do Kopitnika, kjer pohodniki dobijo čaj.   Kopitnik je tudi najvišja točka pohoda  (929m).    Od tu dalje je le še nekaj ravninske hoje proti Krnici, nato pa se pot začne spuščati do razgledne točke Sekulak in  navzdol čez Lipovco in po Napoleonovi cesti,   mimo sv. Lucije    in  Vitovskega jezerca. 

 

Pohod se zaključi v vasi Vitovlje  po približno 3,30 do 4,00 urah hoje, kjer na prireditvenem prostoru pohodnike čaka jota.  Za pet opravljenih pohodov prejmejo pohodniki simbolične medalje, za deset  pa pisna priznanja.

 

Pot ni zahtevna in pohodniki bodo poplačani   s prekrasnim razgledom.  VABLJENI!

INFORMACIJE na tel. 041 774249 .

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije