Mladinski odsek

Vtisi iz 47. mladinskega planinskega tabora

Letošnji že 47. mladinski planinski tabor je potekal v Svinem v bližini Kobarida. Vse okoli nas čudovita narava, kjer najbolj izstopa pogled na Krn.

Kaj vse lepega se je zgodilo v času našega taborjenja? Starši ste otroke pripeljali v kamp in nam jih za en teden zaupali. Udeleženci so si z našo pomočjo postavili šotore, ki so en teden predstavljali njihov dom.

Povzpeli smo se na dva vrhova v naši okolici. Osvojili smo Starijski (1145 m) in Krasji vrh (1773 m). Na Starijski vrh smo se povzpeli kar iz tabora. Na Krasji vrh so se pa povzpeli iz Drežniških Raven. Letošnja posebnost pa so bila kolesa, s katerimi smo se odpeljali na kopanje pod Napoleonovim mostom na Nadiži. Ob vračanju nazaj v tabor pa je nekaj dežja poskrbelo za "čiščenje" koles. Na taboru smo se večkrat kopali, tako v Nadiži, kot v Soči. Obiskali smo tudi muzej sirarstva Planika, kjer smo videli kako se je sir izdelovalo nekoč. Lahko smo se tudi preizkusili v molži krave, ki je bila sicer umetna, pa vendar.

V tabornem prostoru pa je vladalo veselje. Ves teden se je igralo nogomet, jungle speed, karte... Seveda smo se udeležencem pridružili tudi vodniki, ko smo imeli čas. Včasih smo si ob kitari kaj zapeli, kar pa bo potrebno še vaditi.

Seveda pa so se kot vedno pletle planinske simpatije. En par se je odločil, da bo skupaj stopil pred oltar. Tako sta ju planinska duhovnika, ki sta prišla kar s kolesi, poročila in jima zaželela večno srečo.

Tabor je potekal od 9. do 16. julija 2022. Na njega se je prijavilo 18 otrok. Od tega je bilo kar nekaj starih znancev, pa nekaj novih obrazov. Udeležilo se je 9 fantov ter 9 deklet. Tabor je zaznamovala višja starost udeležencev, kot navadno, ter nižja vodnikov.

Organizacija planinskega tabora je vsako leto velik zalogaj. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi. Posebna zahvala staršem za prevoz opreme (ter posoje prikolic). Hvala pa tudi vsem sponzorjem, ki nas podpirajo že več let zapored - Hvala Ciciban, Bolton Adriatic in Mab export d.o.o. Tabor je bil sofinanciran tudi s strani Fundacije za šport preko razpisa MK PZS.

Nekaj fotografij pa tukaj.