Login

Mladinski odsek

Vtisi iz 48. mladinskega planinskega tabora v Podljubelju

Letošnji že 48. mladinski planinski tabor je potekal v Podljubelju. En teden smo čas preživeli v prelepem kampu, kjer smo si sami postavili šotore ter sami kuhali.

Izpeljali smo tri ture. Povzpeli smo se planino Prevala in na Kofce ter izvedli krožno pot po Dolžanovi soteski. Podali smo se tudi na krajši pohod do Gorenjske plaže v Tržiču, kjer smo se kopali v bazenih. Čez teden smo izpeljali tudi poučno delavnico o gorskih cvetlicah ter ustvarjalne delavnice. Seveda so en dan v tednu na vrsto prišle tudi vodne igre. V bližini tabornega prostora je bilo igrišče, kjer smo se preizkusili v igranju nogometa in odbojke, velika atrakcija pa je bil tudi manjši zipline. Večere smo preživeli ob tabornem ognju, kjer smo peli ob spremljavi kitare ter igrali različne igre kot so pantomima in telefonček.

Tudi letos ni šlo brez planinske poroke. Poročili so se kar štirje pari ter si obljubili večno zvestobo. Poročno slavje smo zaključi s torto, da je bil tisti večer še bolj nepozaben.

Tabor je potekal od 8. do 15. julija 2023, ki se ga je udeležilo 18 otrok. Od tega je bilo kar nekaj starih znancev, pa nekaj novih obrazov. Vsi so se hitro ujeli ter spletli nove in obnovili stare prijateljske vezi. V vodstvu smo bili sami znani obrazi, naše delo teklo brez zapletov. V taboru je vladalo veselo vzdušje, udeleženci ter vodniki smo bili zadovoljni.

Organizacija planinskega tabora je vsako leto velik zalogaj. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi. Posebna zahvala staršem za prevoz opreme, posoje prikolic ter pomoči pri pospravljanju tabornega prostora. Hvala pa tudi sponzorju, ki nas podpira že več let zapored – Hvala Bolton Adriatic.

 Nekaj fotografij pa tukaj.

Zapisala: Lana Horvat

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41