Login

Mladinski odsek

Z mladinskim odsekom na Škabrijel

Po dolgih dneh brez šole in dolgočasni karanteni smo se 13. 6. 2020 člani Mladinskega odseka odpravili na izlet Škabrijel. Izlet smo začeli pri veterini v Novi Gorici in se odpravili do Kekca. Tam naredili zelo kratek postanek, videli kamnito mizo, ki je bila pred časom še del oltarja, naredili par fotk in se odpravili naprej proti vrhu. Po poti smo začeli obujati spomine na šolsko zgodovino l. sv. vojne, ki je potekala prav na tem ozemlju. V pičlih 5 minutah pogovora smo prišli od začetka prve vojne, do druge in na koncu še Vietnamske vojne. Strinjali smo se, da bomo do naslednjega izleta na Sv. Goro ponovili snov iz šolskih klopi.

Na vrhu Škabrijela smo pojedli malico, se smejali izjavam, ki smo jih kot mlajši pisali v dnevnike mladih planincev - kot na primer, da se iz Nanosa vidi Gorski Kotar in se povzpeli na stolp. Kosmata prijateljica na štirih tačkah je imela strah pred višino in nas je pridno počakala pod stolpom. Za v dolino smo ubrali drugo pot skozi tako imenovane »kaverne«, kjer pa se ne potrebuje lučk. Kot pravi pohodniki smo se odpravili še do vasi Ravnica,  kjer smo si natočili sveže vode in se z njo malo osvežili. Spoznali smo še umetno kravo, ki se je napajala ob ribniku.

Na poti domov smo imeli še sladek postanek. Ustavili smo se pri Lani in Niki na palačinkah, ki nam jih je pripravila vodnica Anja. Nutelle je kaj hitro zmanjkalo, je pa bila odlična tudi malinova in češnjeva marmelada. Ko smo se najedli, smo pot nadaljevali v dolino proti veterini, kamor so nas prišli iskat starši. Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Zapisala: Lana Horvat

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41