Login

Mladinski odsek

Zaključni izlet MO na Planico nad Podpeškim jezerom

V soboto, 2. junija 2018 je Mladinski odsek organiziral zadnji izlet pred težko pričakovanimi počitnicami. Tokrat smo izbrali nekoliko lažjo in vročemu vremenu primerno pot ter se odpravili na Planinco pod Krimom.

Z avtobusom smo se odpeljali do vasi Tomišelj na robu Ljubljanskega barja, kjer smo najprej pomalicali. V prijetni senci dreves smo se odpravili proti našemu cilju. Po poti smo se večkrat ustavili in se odžejali. Na Planinci so nas prijazno sprejeli v obnovljenem domu Lovske družine Tomišelj. Gospod Štefan nam je predstavil njihovo lovno območje in delo. Izvedeli smo marsikatero zanimivost o gozdnih živalih. Posebej so nas zanimali medvedi, saj se jih kar nekaj potepa po gozdovih pod Krimom. Svoj brlog imajo tudi v bližini Ledene jame, mimo katere smo se spustili proti Podpeškemu jezeru. Na našo srečo smo bili dovolj glasni, da so se kosmatinci lahko pravočasno umaknili v varno zavetje gozda.

Pred odhodom v dolino smo naredili še spominsko fotografijo ter podelili znake in priznanja najbolj zagnanim mladim planincem, našim mentoricam pa majčke v zahvalo in spomin. In ker najboljše prihranimo za konec, smo se pri Gostilnici Jezero ohladili in posladkali z zasluženim sladoledom.

Ob zaključku letošnjega planinskega leta bi se radi zahvalili mentoricam Klarisi, Andreji, Sonji, Vanji, Lidiji, še eni Sonji in Nataši, da skrbijo za ohranjanje planinske tradicije na šolah in nas spremljajo na izletih, ter staršem, ki tudi za vikend zgodaj vstanejo in pripeljejo svoje otroke na avtobus. Posebej pa moramo seveda pohvaliti mlade planince, ki še zmorejo preživeti kakšno urico dneva brez elektronskih naprav in uživati v naši čudoviti naravi.

Se vidimo v novem šolskem letu!

Nekaj foto utrinkov pa tukaj.

Zapisala: Neža Mahorčič

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

17 Maj, 2024 - 15:26
23 April, 2024 - 17:42
23 April, 2024 - 15:41