Login

Mladinski odsek

Zaključni izlet MO na Slivnico

V soboto, 14. junija 2014 smo vodniki mladinskega odseka organizirali zadnji izlet pred zaključkem šolskega leta. Izlet je bil namenjen otrokom in njihovim staršem. Za cilj smo si izbrali coprniški vrh nad Cerkniškim jezerom Slivnico. S kar dvema avtobusoma smo se iz oblačne in turobne Nove Gorice odpeljali mimo Šempasa proti Cerknici. Od tam smo se peš po markirani poti povzpeli proti vrhu. Med hojo so se oblaki dvignili in odprl se nam je prečudovit razgled na Cerkniško jezero in okoliške vasi ter polja. Kljub velikemu številu planincev (bilo nas je vseh 68), smo bili v dobri uri in pol že pri koči.

Sledilo je uživanje na vročem soncu in zaslužena malica. Med počitkom pred kočo je vodnica Neža poskrbela, da smo si vsi "požigosali" knjižice. Sledil je krajši vzpon na vrh in obvezno skupinsko slikanje. Na vrhu nam je domačinka Neža (imeli smo dve Neži) povedala nekaj zanimivosti o Slivnicu, Cerknici in jezeru. Nato je sledil sestop v dolino. Med hojo smo na bližnji planini občudovali konje in cvetoče travnike polne raznobarvnega cvetja. Med njimi je po svoji lepoti "kraljevala" kranjska lilija, ki je od leta 1947 pri nas zavarovana rastlina.

Nato smo se z avtobusi odpeljali v bližino jezera. V bližnjem baru smo se ohladili s sladoledom in uživali. Nato smo vodniki mentoricam v zahvalo podelili majice. Le-te pa so prejeli tudi najmlajši planinci. Sledil je še ogled muzeja Cerkniškega jezera. tam smo si ogledali maketo jezera, multimedijsko prezentacijo jezera skozi leto in etnografsko zbirko starih naprav za lovljenje rib, drsalk, ipd.

Polni novih vtisov smo se v poznih popoldanskih urah vrnili v Novo Gorico. V upanju, da ste z nami uživali na izletih med letom, želimo vsem našim otrokom in mladini lepe poletne počitnice in varen korak po gorah. Če ne prej, se vidimo v septembru! 

Program sofinancira Mestna občina Nova Gorica.

Nekaj utrinkov z izleta pa si lahko ogledate tukaj.

Zapisala: Tina Mavrič

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

12 Julij, 2024 - 20:35
10 Julij, 2024 - 11:41