Login

Vodniško izletniški odsek

ZASAVJE – OSTREŽ 856 m in POLŠNIK

Datum: 
nedelja, 5 Maj, 2019

PD NOVA GORICA V SODELOVANJU S Športnim društvom  MAHLE 

 Datum:               nedelja 05.05.2019

 Odhod:                nedelja 05.05.2019 izpred Zavarovalnice Triglav v Novi Gorici ob 6:00h, izpred vratarnice Mahle v Šempetru 6.10

 Prevoz:                avtobusni prevoz,

 Prihod:                 predvidoma okrog 20. ure,

Opis poti:    Z avtobusom se bomo odpeljali mimo Ljubljane ob reki Savi do Litije in nato do Renk (254 m). S parkirišča začnemo hojo po asfaltni cesti, prečkamo most čez potok Šumnik in nadaljujemo skozi vas Renke, nato po stezi do vasi Ravne, pri zadnjih hišah v vasi pa zavijemo desno na nekoliko slabši makadamski cesti, nato po gozdni poti in pod vrhom po strmi stezi, ki je v mokrem vremenu precej spolzka. Vrh Ostreža je najvišja točka izleta (856 m) – višinska razlika 602 m. Po vrhom stoji cerkev Sv. Katarine (zavetnice »zdrave pameti«), kjer bomo več izvedeli o nesrečni ljubezni in čudežih, ki jih je opisal že Valvazor. Pot bomo nadaljevali po označeni poti »od cerkvice do cerkvice« in jo zaključili v prijetni gorski vasici Polšnik, kjer nas bo čakal avtobus.

 

 Zahtevnost:          lahka za planince s kondicijo.

 Čas hoje:             vzpon na Ostrež - 1,50 ure, nadaljevanje 2,5 ur – skupaj z odmori 6 ur.

 Oprema:              planinski čevlji, priporočene pohodniške palice, ostala oprema primerna vremenskim razmeram.

 Hrana:                  iz nahrbtnika – glede na dogovor na sestanku se lahko dogovorimo za enolončnico.

 Ocena stroškov:   (prevoz in vodenje z zavarovanjem) cca 25 €, odvisno od števila udeležencev. Na povratku možnost dogovora za        kosilo.

 

Prijave:  do četrtka 25.4.2019,veljajo samo prijave z vplačilom akontacije 15 €. Akontacija se vrača samo ob predložitvi zdravniškega potrdila.Veljajo prijave po vrstnem redu prijav (dan in ura).

  

Podrobnosti:       zaradi moje odsotnosti in praznikov bo sestanek z udeleženci že v četrtek 25.4.2019 ob 19. uri na sedežu PD Nova Gorica.

 

Ostalo:                Obvezno plačana članarina PZS za leto 2019, s seboj  vzemite osebni dokument, planinsko izkaznico s kartonom o plačani članarini in zdravstveno izkaznico.

 

Vodja izleta: Oskar Birsa 041 656 626

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji