Login

Društvo

Članarina za leto 2024

Kategorije članstva

 

Kategorije članstva EUR

A član z največjim obsegom ugodnosti
A/ z družinskim popustom, popust za invalide

68,00
61,80

B polnoletna oseba z osnovnim obsegom ugodnosti
B/ z družinskim popustom, popust za invalide

32,00
25,80

B1 oseba, starejše od 65 let, z ugodnostmi B članov

24,00

S+Š srednješolci in študenti do vključno 26. leta starosti
S+Š/ z družinskim popustom, popust za invalide

21,00
17,00

P+O predšolski ali osnovnošolski otroci in mladostniki
P+O/ z družinskim popustom, popust za invalide

9,00
7,20

 

TRAJANJE ČLANSTVA:

Članstvo traja od dneva včlanitve do 31. 01. 2025. Za neprekinjeno zavarovanje morajo člani poravnati članarino do 31. 01. 2024.

* Družinski popust se obračuna vsem družinskim članom, kadar članarino plačajo vsi družinski člani sočasno. Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov, ter osebe, ki jim je odvzeta poslovna sposobnost (IN) in so člani družine. Za družino se šteje mati, oče in otrok ali mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Člani B1 niso upravičeni do družinskega popusta. Družinskega popusta se ne more koristiti zgolj za dve odrasli osebi, ne glede na njun pravno-socialni status.

** Invalidski popust lahko koristijo osebe, ki ob plačilu članarine priložijo Evropsko kartico za invalide. Višina popusta je enaka višini družinskega popusta, izbirajo lahko med kategorijami A/i, B/i, S+Š/i in P+O/i. S tem pridobijo enake pravice in ugodnosti, kot člani osnovnih kategorij. Člane invalidskih kategorij A/i, B/i, S+Š/i in P+O/i opozarjamo na posebnosti oz. omejitve članskega zavarovanja. Opredeljene so v splošnih pogojih za nezgodno zavarovanje oseb (01-NEZ-01/08). Invalidski popust se lahko obračuna samo in izključno pri fizičnem plačilu članarine pri društvu ali na sedežu Planinske zveze Slovenije, saj je predložitev Evropske kartice za invalidne obvezna priloga. Invalidski popust se obračuna na podlagi vnosa številke Evropske kartice za invalide v informacijski sistem Naveza.

ČLANSKE IZKAZNICE: Novi člani bodo članske izkaznice prejeli naknadno po pošti na stalni naslov, in sicer predvidoma v roku 10 delovnih dni po vnosu podatkov v Navezo. Cena izkaznice znaša 2€. V primeru izgubljene izkaznice, spremembe podatkov, zapolnjene izkaznice ipd. se vam naroči nova.

Zavarovalne vsote za člane

 • 5.500 EUR ......................................... Nezgodna smrt
 • 10.000 EUR ....................................... Nezgodna smrt (A člani)
   
 • 8.500 EUR ......................................... Invalidnost
 • 30.000 EUR ....................................... Invalidnost (A člani)
 • 1.000 EUR...........................................Zlomi/opekline/izguba vida, sluha/smrt zaradi požara (A člani, svet)
 • 100ur/4prevozi.....................................Prehodna oskrba zaradi nezgode (A člani)
 • 6.000 EUR ......................................... Stroški reševanja, Evropa in Turčija, razen Slovenija
 • 25.000 EUR ....................................... Stroški reševanja, cel svet, razen Slovenija (A člani)
 • 6.000 EUR .........................................   Zdravstvena asistenca za tujino, Evropa in Turčija, razen Slovenija
 • 10.000 EUR ......................................... Zdravstvena asistenca za tujino (A člani), cel svet, razen Slovenija (A člani)

Zavarovanje stroškov reševanja in zdravstvene asistence za člane A velja za ves svet. Zavarovanje stroškov reševanja in zdravstvene asistence za člane B, B1, S+Š in P+O velja v tujih gorah Evrope in Turčije. V okviru zdravstvene asistence za tujino se krijejo tudi stroški vračila poškodovanega v Slovenijo, v okviru zavarovalne vsote za posamezno kategorijo članstva.

 • 50.000 EUR ......................................... Zavarovanje zasebne odgovornosti Evropa in Turčija
 • 150.000 EUR ........................................Zavarovanje zasebne odgovornosti svet (A člani)

Več o članarini in ugodnostih, ki jih prinaša članstvo, si lahko preberete na članarina PZS.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

12 Julij, 2024 - 20:35
10 Julij, 2024 - 11:41