Članarina za leto 2018

Kategorije članstva

Kategorije članstva EUR

A član z največjim obsegom ugodnosti
A/ z družinskim popustom

B polnoletna oseba z osnovnim obsegom ugodnosti
B/ z družinskim popustom

B1 oseba, starejše od 65 let, z ugodnostmi B članov

S+Š srednješolci in študenti do vključno 26. leta starosti
S+Š/ z družinskim popustom

P+O predšolski ali osnovnošolski otroci in mladostniki
P+O/ z družinskim popustom

TRAJANJE ČLANSTVA:

Članstvo traja od dneva včlanitve do 31. 01. 2019. Za neprekinjeno zavarovanje morajo člani poravnati članarino do 31. 01. 2018.

DRUŽINSKI POPUST:

Do družinskega popusta so upravičene družine, ki plačajo članarino za vse družinske člane sočasno. Za družinske člane se poleg staršev štejejo še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov, ter osebe, ki jim je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost (IN) in so člani družine. Za družino se šteje tudi mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. Enako velja tudi za istospolne partnerje z otroki. Razen enostarševskih družin, je do družinskega popusta upravičena družina, ko se včlanita oba starša in otroci. Višina popusta je 20% za vsakega člana, razen za člane A, ki imajo popust enak nominalni višini popusta članov B (5€). B1 niso upravičeni do družinskega popusta.

ČLANSKE IZKAZNICE:

Z 31. 1. 2017 so se ukinile stare članske izkaznice s fotografijo člana. Novi člani bodo članske izkaznice prejeli naknadno po pošti na stalni naslov, in sicer predvidoma v roku 7 delovnih dni po vnosu podatkov v Navezo. Stroške izdaje novih izkaznic krijejo člani sami. Člani A, B, B1, S+Š, ki že imajo izkaznice, jih uporabljajo še naprej. V primeru izgubljene izgubljene izkaznice, spremembe podatkov, zapolnjene izkaznice ipd. se vam naroči nova. Nove izkaznice dobijo člani, ki se bodo leta 2018 prvič včlanili v planinsko društvo. Cena izkaznice je 2€ (ddv in poštnina sta vključena).

Zavarovalne vsote za člane

• 5.500 EUR ......................................... Nezgodna smrt
  • 15.000 EUR ....................................... Nezgodna smrt (A člani)

• 8.500 EUR ......................................... Nezgodna invalidnost
  • 50.000 EUR ....................................... Nezgodna invalidnost (A člani)
  • 1.000 EUR...........................................Zlomi/opekline/izguba vida, sluha/smrt zaradi požara (A člani, svet)
  • 100ur/4prevozi.....................................Prehodna oskrba zaradi nezgode (A člani)
  • 3.000 EUR ......................................... Stroški reševanja, Evropa in Turčija, razen Slovenija
  • 25.000 EUR ....................................... Stroški reševanja, cel svet, razen Slovenija (A člani)
  • 3.000 EUR .........................................   Zdravstvena asistenca za tujino
  • 10.000 EUR ......................................... Zdravstvena asistenca za tujino (A člani)

Zavarovanje stroškov reševanja in zdravstvene asistence za člane A velja za ves svet. Zavarovanje stroškov reševanja in zdravstvene asistence za člane B, B1, S+Š in P+O velja v tujih gorah Evrope in Turčije. V okviru zdravstvene asistence za tujino se krijejo tudi stroški vračila poškodovanega v Slovenijo, v okviru zavarovalne vsote za posamezno kategorijo članstva.

• 50.000 EUR ......................................... Zavarovanje zasebne odgovornosti Evropa in Turčija
  • 150.000 EUR ........................................Zavarovanje zasebne odgovornosti svet (A člani)

Več o članarini in ugodnostih, ki jih prinaša članstvo, si lahko preberete na uradni strani PZS  in članarina 2018.

8 November, 2018 - 14:00
18 Oktober, 2018 - 14:28