Login

Društvo

Postojanke

STJENKOVA KOČA NA TRSTELJU (610 m) je stoji pod vrhom Trstelja, najvišjega vrha zahodnega, goriškega Krasa. Z njega so prelepi razgledi na Jadransko morje, Furlansko nižino, Dolomite, Gorico, zahodne Julijce, Triglav, Banjško planoto in Trnovski gozd, Vipavsko dolino in Nanos. 

Je zelo prijeten cilj za krajše izlete v jesenskem, zimskem in pomladanskem obdobju.

Dostopi:

DOM dr. KLEMENTA JUGA V LEPENI z osemdeset metrov oddaljeno depandanso stoji v dolini Lepene na nadmorski višini 700 m. Leta 1953 je bil preurejen iz bivše vojaške kasarne. Poimenovan je po slovenskem alpinistu, filozofu in piscu pomembnih del z alpinistično tematiko.

PLANINSKI DOM PRI KRNSKIH JEZERIH (1385 m), ki ga sestavlja pet objektov, stoji na Glavi, vzpetini med Dupeljskim jezerom in ovčarijo Duplje. Zgrajen je bil leta 1984. Dom je del Slovenske planinske poti in obveščevalna točka Gorske reševalne službe.

GOMIŠČKOVO ZAVETIŠČE NA KRNU (2182m) je postavljeno dobrih 60 metrov pod razglednim vrhom Krna (2244m), vpadljivim zlasti iz južne in zahodne strani. Poimenovano je po vnetem planincu Ernu Gomiščku iz Solkana. Zavetišče je točka na Slovesnki planinski poti.

PLANINSKI DOM KEKEC (310 m) je prijetna izletniška in razgledna točka nad Novo Gorico. V bližini so ostanki cerkvice Svete Katarine. Od gostišča vodi označena pot na Škabrijel (646m - 1h) in dalje na Sveto Goro (682m - 2h).

Nedavni komentarji

Nove fotografije

22 Julij, 2024 - 11:31
22 Julij, 2024 - 09:46