Mladinski odsek

PLANINSKO DRUŠTVO NOVA GORICA – MLADINSKI ODSEK

VABI skozi rove na SV. GORO

Prolog:

Tretji izmed naših junijskih izletov bo hkrati tudi zaključni izlet Mladinskega odseka. Vse izgubljene izlete želimo nadoknaditi v tem mesecu. Ekipa Mladinskega odseka bo poskrbela, da se bomo tudi na domačih vzpetinah odlično zabavali, se pod zemljo učili veščin Indiane Jonesa in se spominjali, kdo je pred dobrimi 100 leti zmagal v metanju krogel čez reko Sočo.

Vabilo:

KDAJ: V soboto, 20.6.2020, se bomo ob 8.00 odpravili izpred cerkve v SOLKANU.

POVRATEK: na prvotno izhodišče pred cerkvijo v Solkanu, ob 16.00

ZA KOGA: Pohod je primeren za učence od 2. do 9. razreda OŠ.

POSEBNA OPREMA: Super bi bilo, če bi namesto v natikačih prišli obuti v udobne pohodne čevlje.  Na tokratnem izletu pa bo prav prišla tudi čelada in naglavna svetilka (če nimate, priskrbimo mi). Držimo pesti, da bodo robidnice že zrele, a vseeno naj bo v nahrbtniku sendvič, jabolko in štefan ali dva vode...... in kakšen priboljšek za vodnika :). Škodi ne niti parfum proti klopom in kožna pasta za sonce.

PRIJAVE: zbiramo do četrtka, 18.6.2020  oz. do zapolnitve parkirišča pred cerkvijo v Solkanu :) (pokličite: 041387511; pišite: miha.lozar@gmail.com; ob srečanju: pocukajte za rokav)

PRISPEVEK IZLETA: Prispevek v višini 5€  boste poravnali kar na dan odhoda. Ob prihodu se javite vodniku.

Verjamem, da se je tudi najhujšim zamudnikom do sedaj že uspelo včlanit v Planinsko društvo, tako da vas ob tej priložnosti nebi niti opominjal, da je to potrebno za udeležbo na izletu.

Aja, še nekaj o izletu. Najprej se bomo povzpeli na Kekca, pot nadaljevali okoli Škabrijela in se počasi skozi neštete kaverne in jarke povzpeli na Sveto Goro. Spoznali bomo nekaj zgodovine, ki je pomembna za naše območje. Nekaj zgodovine smo obnovili že na prejšnjem izletu, sedaj pa bomo jarke in kaverne tudi sami preizkusili.

Poduk pravnih znanosti:

V primeru vesoljnega potopa, ponovne karantenizacije na svojo občino ali sprejema Luke Dončiča na Bevkovem trgu v Novi Gorici (in še par drugih reči) si pridržujemo pravico do odpovedi oz. spremembe izleta.

BOMO NAJBOLJ ZADOVOLJNI, ČE SE NAM PRIDRUŽIŠ ;)

3._sv._gora.docx

PRIJAVNICA za izlet skozi rove na Sv. Goro

Ime in priimek:________________________________________________________

Datum rojstva: _______________

Razred:_______________  OŠ: ___________________________________________

DOSEGLJIVA telefonska številka (enega od staršev):___________________________

Dovoljujem / Ne dovoljujem (obkroži) objavo fotografij o izletu na spletni strani PD Nova Gorica in drugih medijih za potrebe razpisov.

______________________                                          ___________________________

(Podpis staršev/skrbnikov)                                               (Datum)