Login

Odsek VGN

Vabilo na poletni naravovarstveni tabor ob reki Nadiži

Komisija za varstvo gorske narave pri Planinski zvezi Slovenije in Odsek za varstvo gorske narave Planinskega društva Nova Gorica vabita na POLETNI NARAVOVARSTVENI TABOR ob reki Nadiži od 26. julija do 1. avgusta 2020.

Medtem, ko je pomlad v polnem razcvetu in smo pridno doma, skupina malo starejših ljubiteljev narave vneto načrtuje, kako ti pripraviti nepozabne počitnice. Poletni naravovarstveni tabor je namenjen osnovnošolcem, ki vas zanima narava, uživanje v njej, njeno preučevanje ali varovanje. Na taboru se bomo skozi spoznavanje skrivnosti narave, ki nas bo obkrožala, naučili to bolje razumeti in se z njo povezati. Seveda ne na šolski, ampak na super zabaven način. Vsak dan bo poln raznih kratkočasnih aktivnosti.

KAJ …bomo počeli?

Opazovali bomo razne živali in rastline, tudi zdravilne, prisluhnili zvokom gozda, odkrivali veščine preživljanja prostega časa v naravi, se razmigali skozi igro, zakurili in zapeli ob tabornem ognju, ponagajali vrstnikom, se nasmejali ob družabnih igrah in… No, nekaj pa naj zaenkrat ostane skrivnost.

KDAJ? od nedelje, 26. julija do sobote 1. avgusta 2020

KJE? Taborili bomo v šotorih ob reki Nadiži.

KDO? Poletni naravovarstveni tabor je namenjen osnovnošolcem od četrtega do devetega razreda, čemur je program tudi prilagojen.

S KOM? Z varuhi gorske narave, vodniki in mentorji mladinskega odseka ter biologi, ornitologi in ostalimi ljubitelji narave.

KOLIKO? Prispevek znaša 130€ in vključuje avtobusni prevoz, taborni prostor, prehrano, vse aktivnosti in celotno organizacijo tabora. Če se prijavi več otrok iz iste družine, drugemu (in tretjemu, itd.) pripada popust 20 €.

KAKO SE PRIJAVIM? Izpolnite prijavnico, ki jo dobite na dnu strani objave, ter izpolnjeno pošljite preko elektronske pošte na planinskod.novagorica@siol.net s pripisom NARAVOVARSTVENI TABOR 2020 ali prinesite na sedež društva, Bazoviška ulica 4, 5000 Nova Gorica v času uradnih ur torek in četrtek od 15. do 18. ure. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oziroma do 30. 6. 2020.

Vse dodatne informacije dobite na tel. št.: 040 222 137 (Danijela Medveš).

NAČIN PLAČILA? Plačilo se izvede na TRR SI56 0510 0801 0759 426, namen tabor VGN 20 ali na sedežu društva v času uradnih ur v enem ali dveh obrokih (ob prijavi 70 €, preostanek pa pred taborom ali prvi dan tabora).

Nekaj dni pred začetkom tabora bo sklican sestanek z udeleženci in starši, kjer vas bomo seznanili z ostalimi podrobnostmi.

PREVOZ DO/S TABORA?  Iz Nove Gorice bo organiziran prevoz z avtobusom. Zadnji dan pridejo starši po svoje mlade naravovarstvenike v tabor.

 

LEPO VABLJENI!

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije