Login

Odsek VGN

Poročilo 2020

Odsek VGN ima za seboj peto leto delovanja. V odseku je aktivnih 10 članov, od tega so štirje varuhi gorske narave, ostali so ljubitelji planin in narave. Vsi člani aktivno sodelujejo na vseslovenskem naravovarstvenem taboru, naravovarstvenih akcijah, postavitvah razstav o gorskem svetu, pri pomoči v kočah.

Vseslovenski naravovarstveni tabor smo izvedli ob reki Nadiži skupaj z MO v času od 26. 7. do 1. 8. 2020. Vseh otrok je bilo 29. Pri izvedbi tabora so sodelovali člani odseka VGN in MO. Opravljenih je bilo 1897 prostovoljnih ur. Poskrbljeno je bilo za lokalno svežo in domačo hrano. Na taboru je aktivno sodelovala Anica Podobnik, načelnica VGN MDO Posočje, ki vodila razne ustvarjalne delavnice (zapestnice, okrasne svečke iz naravnih materialov). Z biologinjo Dorotejo Kavčič smo raziskovali rastlinski in živalski svet ob reki. Obiskala nas je tudi profesorica Greta Černilogar iz Biotehniške šole Šempeter pri Gorici, s katero smo izdelovali filter za vodo. Ogledali smo si Robidišče, ki je najbolj zahodna vas v Sloveniji s kulturno dediščino črne kuhinje. Izvedli smo tudi nekaj kratkih pohodov. V taboru so se odvijale razne igre kot so odbojka, lov na skriti zaklad.

Zaradi letošnjih Covid ukrepov nam je odpadlo veliko planiranih aktivnosti in sicer; v marcu planirana čistilna akcija na Sveti Gori, v aprilu planirana 5. tradicionalna čistilna akcija Kekec – Škabrijel, v oktobru planirano srečanje po taboru in decembrska naravovarstvena čistilna akcija na Trstelju. Najbolj smo pa razočarani, da ni bilo mogoče izpeljati naravovarstvenega izleta z otroci.

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije