Zasavje – Kopitnik in sleme Gore

Datum:
nedelja, 12 Marec, 2023

Na tokratni marčevski pohod in druženje se bomo podali v Zasavje in sicer, v nedeljo, 12. 3. 2023. Povzpeli se bomo na razglednik Kopitnik, ter se sprehodili na sleme Gore.

Kopitnik                                                          Planinski dom na Gorah

Odhod avtobusa izpred zavarovalnice Triglav v Novi Gorici ob 6. uri s postankom pri stari vratarnici Letrike ob 6.10 uri. Nadaljujemo vožnjo mimo Ljubljane do Rimskih toplic, kjer je naše izhodišče za pohod.

Predvidene je 4-5 ure hoje po lahkih markiranih poteh, turo bomo seveda prilagodili glede na vreme in razmere za hojo.
Po končanem pohodu sledi popoldanski topli obrok v planinskem domu na Gorah. Predviden povratek v Novo Gorico je v večernih urah.

Prispevek za izlet pri najmanj 30 udeležencih je 35,00 € in vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, popoldanski topli obrok, zavarovanje, organizacijo in vodenje izleta.

Oprema primerna letnemu času, pohodne palice, rezervna obutev, male derezice naj bodo za vsak slučaj v nahrbtniku.

Hrana: med hojo iz nahrbtnika, ter v planinskem domu na Gorah. (Ob poti tudi oskrbovana koča na Kopitniku).

Prijave z obveznim vplačilom akontacije (20 eur) sprejemamo na sedežu društva do zasedenosti prostih mest, oziroma do vključno četrtka, 9. marca, ko bo ob 18. uri sestanek z udeleženci. Izlet je organiziran v sodelovanju s ŠD MAHLE Letrika, število udeležencev je omejeno. Prednost pri prijavi imajo člani PD Nova Gorica.

V slučaju napovedi slabega vremena bo izlet odpovedan, ter prestavljen na kasnejši termin, oziroma na primernejšo lokacijo. Dodatne informacije na gsm 051 814 912 (Darko).

Vodita Maja Kajzer in Darko Božič.

Lepo vabljeni!