Login

Vodniško-izletniški odsek

Plan aktivnosti za leto 2024

Leto je mimo in pred nami novi obeti, upanja na lepše, bolje… podobno kot v otroških letih. Leto, ki se izteka, si bomo tudi vodniki na društvu zapomnili po premnogih dogodkih, ki nas učijo kako naprej. Ne čelu našega odseka nas je prepustila v roke drugim naša Lidija. 12 let je skrbela tudi za našo vodniško druščino. Hvaležni ostajamo za vse, kar nam je pomagala ponarediti in nas držala skupaj. Ni ga bilo med nami, ki ga ni poznala v dno duše. Redno smo se mesečno sestajali, si podelili dobre in slabe izkušnje, se veselili uspešnih tur in izletov in se med seboj potožili o morda neizvedenih zaradi vremena ali česarkoli. Naučili smo se vse to podeliti med sabo. Vse to naj bo napotilo za naše delo tudi v naprej z željo, da se v naše vrste v prihodnje pridruži še kdo. Besedo naj postopno prevzema podmladek, ki nas bo popeljal v upanja in veselja polne planinske dogodivščine. »Besedo« tokrat predajam naši pridni Maji.

Planinski vodniki že nekaj časa nismo več le »kazalci poti«. Le to lahko vsak malce spreten posameznik najde na raznih aplikacijah. Z nekoliko preveliko samozavestno uporabo le-teh, pa se žal stopnjuje tudi število zaplezanih oseb, ki sledijo predlagani smeri na »ekrančku«. Nemalokrat je pohod pobeg iz realnosti, ko ne potrebujemo idealne poti, temveč pripravljeno pozitivno vzdušje, objem nekoga, ki nas posluša, občutek pripadnosti in sprejetosti. In tudi zato smo tu, z veseljem, vaši vodniki.

Poleg osnovnega izobraževanja, ki ga vsak vodnik redno obnavlja, je bilo za pripravo programa, ki ga prebirate, opravljenih veliko ogledov poti, poiskanih kar nekaj novih zanimivosti, s katerimi bi vas lahko navdušili, bila je predebatirana prenekatera zamisel v krogu kolegov sovodnikov in nasploh bila priprava usmerjena k enemu samemu cilju – da bi udeleženci z naših pohodov odhajali zelo zadovoljni in se radi ponovno vračali.

Za leto 2024 smo vam tako pripravili nekaj novosti. V program smo vključili nočne vzpone na bližnje vrhove, vztrajali bomo pri vodenju tradicionalnih pohodov, se potepali doma in v tujini, turno smučali in kolesarili, potipali »zajlo« v ta zaresnih gorah ter še kaj.

Vabimo vas tudi na zdaj že tradicionalni, drugi brezplačni pohod za člane, ki je namenjen predvsem druženju članov iz vseh odsekov.

Veselimo se vaše družbe.

                                                                                                                                              Maja Kajzer in Toni Gleščič

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

22 Julij, 2024 - 11:31
22 Julij, 2024 - 09:46