Login

Odsek VGN

5. čistilna akcija Kekec-Škabrijel odseka za varstvo gorske narave

Člani odseka za varstvo gorske narave smo se v soboto, 27. 3. 2021 zbrali in očistili planinske poti proti Kekcu in okolico poti proti Škabrijelu. Po dolgem premoru smo, kljub stanju v državi izvedli 5. tradicionalno čistilno akcijo, seveda z upoštevanjem vseh ukrepov in priporočil. V lanskem letu je ta žal odpadla prav zaradi epidemije, se je pa tako letos, na veliko žalost, nabralo več smeti.

Udeležila se je večina članov in pridno poprijela za delo.

Opažamo, da se nekateri naši državljani, še niso navadili odnesti smeti s seboj in jih tako raje odvržejo v grmovje. Največ se je našlo pločevink piva, steklenic, raznih embalaž, mokrih nerazgradljivih robčkov in cigaretnih ogorkov.

Sprašujemo se, kako bi se počutili tisti, ki tako odvržejo odpadke, če bi se ti isti odpadki znašli pred njihovimi vrati.

Epidemija je sicer pripomogla k temu, da iščemo sprostitev v naravi, zato je ob lepih sončnih dnevih na poteh več ljudi, ki pa prinesejo s seboj smeti. Naj le-te zapustijo naravo v nahrbtnikih (vedno imejmo s seboj posebno vrečko le za odpadke) in jih nato odvrzimo doma v koš.

Naj bo sprostitev v naravi lepa, čista in zelena, četudi je država epidemiološko črna in rdeča.

  

Danijela Medveš

 

 

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Februar, 2024 - 12:55
2 Februar, 2024 - 14:34
1 Februar, 2024 - 12:47