Login

Odsek VGN

Tradicionalna čistilna akcija VGN na Trstelju

V soboto, 21. 12. 2019 je odsek za varstvo gorske narave izpeljal tradicionalno čistilno akcijo na Trstelju. Sicer je vreme najprej nakazovalo mokre, deževne in mrzle razmere, vendar smo se po jutranjem čaju in kavi vseeno odpravili proti vrhu in razpeli naše vreče.

Ugotovili smo, da se okoli antene še vedno najdejo smeti izpred lanskega novega leta. Kot priljubljena točka za spuščanje ognjemetov za lokalne prebivalce, je skrivala še kar nekaj ostankov svetlečih baterij, manjših in večjih velikosti.

Zavedati se moramo, če se odločimo za silvestrovanje na prostem, da za seboj tudi odnesemo smeti - to vključuje tudi ostanke ognjemetov.

Poleg novoletnih ostankov, pa se še vedno najdejo tudi plastične flaške, steklenice, robčki, ovitki čokoladic ipd.

Sobota, ki je kazala, da prej deževna kot lepa, nam je ob koncu ponudila lep razgled na tržaški zaliv, obsijan s sončnimi žarki, proti večeru pa se je na Kras spustila megla.

Naj bo srečno in čisto tudi v letu 2020.

Nekaj fotografij pa tukaj.

Zapisala: Anja Brus Cigoj

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije