Login

Alpinistični odsek

Alpinistična šola

Alpinistična šola, ki jo organizirajo alpinistični inštruktorji in alpinisti alpinističnega odseka PD Nova Gorica je prva stopnja alpinističnega izobraževanja. Namenjena je vsem, ki se želijo ukvarjati z alpinizmom, športnim plezanjem, ali želi jo le pridobiti dodatna, koristna znanja za varnejše gibanje po zahtevnejših visokogorskih terenih.

Splošne informacije

Alpinistična šola traja približno leto in pol in je sestavljena iz 3 sklopov:

  • športno-plezalnega dela

  • letnega dela ter

  • zimskega dela.

Vsak sklop zajema predavanja, ki potekajo ob petkih na duštvu ter praktične vaje , ki potekajo v plezališčih oz. na primernih lokacijah. Na koncu vsakega sklopa tečajniki opravijo praktičen preizkus znanja (pri zaključku letnega dela tudi teoretičen), ki je pogoj za nadaljevanje izobraževanja v naslednjem sklopu. Realizacija programa je odvisna od vremenskih pogojev, snežnih in lednih razmer, zato so tudi datumi in kraji praktičnega dela okvirni. Program je usklajen z zahtevami Planinske zveze Slovenije.

Pogoji za udeležbo v šoli

Pogoj za udeležbo v šoli je starost 16 let in članstvo v Planinski zvezi Slovenije. Za tečajnike, ki niso polnoletni je potrebno pridobiti pisno soglasje staršev.

Možnosti izobraževanja po koncu šole

Vsi, ki bodo po uspešno opravljenem zaključnem preizkusu znanja želeli še naprej alpinistično delovati in se izobraževati (kar je zaželeno), bodo imeli to možnost v okviru Alpinističnega odseka Nova Gorica.

Kontakt in dodatne informacije

Za dodatne informacije o alpinistični šoli se lahko obrnete na načelnika Alpinističega odseka Mitjo Filipiča, GSM 404/848 801 ali nam pišete na elektronski naslov alpinisticnasola@gmail.com

NASLEDNJE PREDAVANJE:

TEHNIKA PLEZANJA IN TRENING,v petek, 12.10.2012, ob 19.00 uri, v prostorih Planinskega društva. 

Dodajte svoj komentar

majag
22 September, 2012 - 11:00

Tukaj si lahko ogledate nekaj utrinkov iz prejšnje alpinistične šole 2010-2012.

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije