Login

Alpinistični odsek

Zaključni izpiti in občni zbor AO 2014

Za zaključne izpite alpinistične šole smo si izbrali Krnska jezera, saj si je letos zima izbrala višjeležeče predele za svoje domovanje. A tu si je pa res lepo postlala. Snega je pri »snegomeru« 2,7m.

V soboto nas je pričakalo idealno vreme, kot naročeno za spopad 10-ih tečajnikov in njihovih prikazov zimskih veščin, proti »generalu« Pavlotu in njegovi vojski. Izid kar vzpodbuden, čeprav posamezne bitke niso potekale ravno gladko. V opomin, da je izpit samo formalnost in da se prava »vožnja« šele začenja, smo zvečer v koči po razglasitvi rezultatov skušali še malo kovati »jeklo« dokler je bilo še vroče. Sicer samo z enim udarcem na novopečenega pripravnika. Upam da dovolj, da bodo vztrajali na zastavljeni poti.

Po večerji je sledil občni zbor AO-ja kjer smo ugotovili kar številčno prisotnost. Prihajali smo iz vseh smeri. Iz Bohinja, Kuhinje, Lepene. Skupaj nekaj čez 30 udeležencev. Po klasični proceduri smo prišli do točke volitve, kjer smo izvolili novega načelnika, Mitjo Filipiča. Verjamem da bo odsek z njim pridobil novo energijo in ideje za prihodnost. Obenem pa menim, da je za »uspešno« delovanje odseka pomembno, da se v njegovo delovanje aktivno vključi čim več ljudi. Mogoče tudi tisti najglasnejši iz občnega zbora.

 Podelili smo nagrade za dosežke v 2013:

  • za prvenstvene vzpone Petru Podgorniku, Milanu Velikonji in Vladetu Makaroviču,

  • za število alpinističnih vzponov Nataši Marčeta in Pavletu Ferjančiču,

  • za športno plezanje Maji Gregorič in Maticu Obidu

Nedeljo smo izkoristili za ture v okolici in tako zaokrožili lep konec tedna v hribih.


Nekaj fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.


Nova Gorica, 11.3.14

Tomaž Cingerle

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije