Login

Alpinistični odsek

Alpinistična šola 2020-2022 - pričetek prestavljen za nedoločen čas

Datum: 
petek, 23 Oktober, 2020

OBVESTILO!

 

Obveščamo vas, da je pričetek alpinistične šole prestavljen za nedoločen čas.
Ko bodo razmere to omogočale, bomo razpisali nov datum uvodnega sestanka in program šole. 
Hvala za razumevanje in ostanite zdravi.
Člani AO PD Nova Gorica

Alpinistični odsek Planinskega društva Nova Gorica vabi v alpinistično šolo vse ljubitelje visokih vrhov, strmih sten, gorskih brezpotij in vseh oblik gibanja v vertikali.

Gorsko okolje je čudovito vendar neizprosno in neizkušenemu nemalokrat pokaže zobe. Zato vam želimo v alpinistični šoli predati znanja in izkušnje za samostojno in varno plezanje dolgih športnoplezalnih in alpinističnih smeri, zimsko gorništvo, turno smučanje, kombinirano plezanje, plezanje zaledenelih slapov in osvajanje najvišjih vrhov. Seveda pri nas dobite tudi dobro družbo, v kateri bodo omenjene aktivnosti še varnejše in bolj zabavne.

Vabljeni na uvodni sestanek 23.10.2020 ob 19h v mali predavalnici 1 Primorskega tehnološkega parka v Vrtojbi (Mednarodni prehod 6, 5290 Šempeter pri Gorici).

Udeležba na informativnem sestanku je za vpis v alpinistično šolo obvezna. V kolikor ravno na ta dan nimate časa, nas lahko osebno kontaktirate.

Več na povezavi.

Kdaj:

 

Šola bo potekala v treh delih:

1. ŠPORTNOPLEZALNI SKLOP: jesen 2020

2. LETNI ALPINISTIČNI SKLOP: pomlad 2021

3. ZIMSKI ALPINISTIČNI SKLOP: zima 2021/22 (osnove gibanja v zimskih razmerah januar 2021)

 

Predavanja bodo potekala ob petkih s pričetkom ob 19. uri, praktične vaje pa ob vikendih (okvirni datumi so objavljeni v programu šole).

 

Kdo:

V šolo se lahko prijavite vsi, ki imate željo, voljo in čas za pridobivanje znanj o varnem plezanju in ostalih plateh alpinizma. Predhodne izkušnje niso potrebne.

 

Kaj dobim:

Teoretična predavanja in praktične vaje, tekom katerih se boste naučili veščin varnega plezanja v plezališčih, plezanja v gorskih dolgih skalnih smereh ter plezanja in gibanja v zimskih razmerah. Podroben program je objavljen nižje na spletni strani.

V ceno so všteti vsi stroški prevozov na vaje in morebitnih nočitev, izposoja nekatere opreme, ki jo boste potrebovali za vaje (čelade, vrvi, kladiva, lavinska oprema,…) ter plezanje v telovadnici Milojke Štrukelj 1x tedensko.

 

Prijava:

Zaželena je prijava preko spodnje povezave. Seveda se lahko prijavite tudi naknadno po informativnem sestanku, na katerem boste imeli možnost vprašanj.

Prijavnico izpolnite na povezavi: https://forms.gle/QHBTKbJmW9P7gmS68 Več informacij lahko dobite tudi na mmikuz@gmail.com ali 041 241 663.

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije