Login

Alpinistični odsek

Martin je bil plezalec 2012

Datum: 
sobota, 10 November, 2012
Lokacija: 
Plezališče Dolge njive

KDAJ: sobota, 10.11.2012 ob 10.30 uri

KJE: plezališče DOLGA NJIVA

... PRIJAVE: na dan tekmovanja do 10.15
PRIJAVNINA: 3 EUR na osebo ob prijavi

NAGRADE: prvi trije v kategoriji prejmejo simbolične nagrade
RAZGLASITEV REZULTATOV: ob 15.00 uri v družbi pečenega 
kostanja in kuhanega vina.

ČELADA in dobra volja sta na tekmi obvezni!!! 

Zaradi majhnega parkirišča prosimo, da parkirate na parkirišču cca 500m pred plezališčem oziroma se dogovorite za skupen prevoz z čim manj avtomobili.

V primeru dežja tekmovanje odpade.

PA POVABI NAPREJ, OBVEZNO!!!

PRAVILNIK TEKMOVANJA

Kategorije:
- moški
- ženske

Čas tekmovanja : 3 ure

Splošna pravila:
Eno uro pred tekmovanjem je čas za prijave. Ob pričetku tekmovanja vsi tekmovalci začnejo s plezanjem v tisti smeri, kjer sami želijo. Prednost pri izbiri smeri je urejena po načelu ''kdor prvi pride prvi melje''. Vsak tekmovalec ima za eno smer dva poskusa, razen v smereh ki niso še prosto preplezane (projekti) so dovoljeni trije poskusi. Tekmovanje poteka v navezah, a se točke štejejo posamezno na vsakega tekmovalca posebej. Vsaka naveza sama izbira kdo od dveh tekmovalcev bo prej začel, ali se bosta med poskusi izmenjevala in ali bo smer plezal samo eden ali oba tekmovalca v navezi. Smer se šteje za preplezano, kadar jo tekmovalec prepleza naprej, v celoti in brez vmesnega počitka ali tehnične pomoči. Obvezno je potrebno pravilno vpet vse komplete oz. svedre v smeri. Pri vpenjanju vrvi v sidrišče se ni dovoljeno držati za katerikoli del sidrišča. Po preteku štirih ur noben tekmovalec ne sme na novo začeti smeri. Tekmovalci, ki so v smeri imajo dovoljenje, da smer preplezajo do konca.

Točkovanje:
Vsaka smer ima 500 točk. Točke vsake smeri se razdelijo glede na število tekmovalcev, ki so smer preplezali.

Dodatne točke:
- za prvi poskus dobi vsak tekmovalec 2 dodatni točki
- za drugi in tretji (pri projektih) poskus dobi tekmovalec 0 dodatne točke
- 45 -50 let + 5 točke za vsako preplezano smer
- 50 – 55 let + 10 točk za vsako preplezano smer
- 55 – 100 let + 15 točk za vsako preplezano smer

Ocenjevanje in kontrola:
Vsak tekmovalec bo dobil razpredelnico na katero bo vpisal preplezane smeri in število poskusov. Kontrole nad poštenostjo ni in ker vemo, da smo hribovski ljudje pošteni vemo, da bodo zapisani rezultati popolnoma verodostojni.
Dodatna opombe:Vsak tekmovalec mora v času tekmovanja obvezno nositi čelado! Udeležba na tekmovanju je na lastno odgovornost! Zadrževanje neposredno pod 
steno v času tekmovanja odsvetujemo!

Vsak tekmovalec naj prinese s seboj pisalo za beleženje preplezanih smeri. Pritožbe glede poštenosti pravilnika in načina tekmovanja niso več možne po pričetku tekmovanja. Na tekmovanju se obnašamo športno in kulturno.

Se vidimo!


Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije