Login

Vodniško-izletniški odsek

Plan aktivnosti 2020

Za leto 2020 imamo v vodniško izletniškem odseku poleg izvajanja programa, namen poskrbeti za nove kadre. Upamo, da bomo uspešni, kljub temu, da je za prostovoljstvo vedno manj zanimanja, še posebej, ker je delo odgovorno. Razpisali bomo potrebe po vsaj treh novih kadrih.

Za društvene izlete oziroma ture smo pripravili letni program, ki je objavljen v brošurici in spletni strani društva. Odločili smo se za boljšo preglednost, zato so posebej navedeni izleti po mesecih, skupaj z zimskimi turami in turno smučarskimi, posebej kolesarske ture in posebej tradicionalni pohodi. Zahtevnost tur je zelo različna. V drugi polovici meseca junija je v programu enotedenski planinski izlet na Škotsko višavje, v drugi polovici avgusta pa treking ob vznožju Mt. Blanca. Za leto 2020 smo se vodniki zelo potrudili, saj so članom na voljo vzponi, ne le na slovenske, temveč tudi na vrhove Škotske, Francije, Švice, Italije, Nemčije, Hrvaške.

Kot vedno bomo sodelovali s planinci Športnega društva Mahle Letrika iz Šempetra, ki jih vodi Silvana Pelicon. Z njimi bomo izvedli enkrat mesečno vsaj en pohod. Kot že nekaj let bomo tudi letos sodelovali s Kulturno turističnim društvom Lokovec z izvedbo veliko nočnega pohoda. En večji pohod v jesenskem času bo organiziran s Turističnim društvom Banjšice.

Obvestila o našem delovanju bomo objavljali v medijih in oglasnih omaricah v Novi Gorici, Solkanu in Šempetru. Pričakujemo, da nas bo pri izvajanju programa čimbolj podprlo matično društvo, kajti le tako bo naša dejavnost kvalitetna in izvršena. Veliko težav imamo vsako leto z organizacijo prevozov, predvsem manjših skupin. V izogib težavam od udeležencev pričakujemo prijave v razpisanem roku in plačilo prispevkov na način, ki je naveden v razpisu. Pa srečno na vrhove in seveda tudi nazaj dol.

Razpored izletov si lahko ogledate tukaj.

 

Za VIO odsek načelnica Lidija Vončina

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

22 Julij, 2024 - 11:31
22 Julij, 2024 - 09:46