Login

Plan izletov VIO za leto 2013

Plan izletov VIO za leto 2013

V programu izletov oz. tur nam je uspelo zbrati kar 55 akcij. Načrtovane so zimske lahke ture, zelo zahtevne zimske ture, turno smučanje, turno kolesarjenje, lahke in zelo zahtevne letne ture. Od tega je nekaj večdnevnih tur oz. izletov. Vključeni so tudi izleti planinskih skupin. Po nekaj letih zopet predlagamo udeležbo na nekaterih tradicionalnih pohodih, ki jih izvajajo druga društva.

Udeležili se bomo dneva planincev ob 120-letnici Planinske zveze Slovenije, hodili bomo po slovenski planinski poti, ki v letu 2013 obeležuje 60-letnico. Vključili smo tudi nekaj spominskih pohodov. Letos pa bo naše društvo organizator Družnih planinskih poti. Izbor v programu je zelo pester. Želimo si, da bi ga kvalitetno izpeljali. Seveda je veliko odvisno od vremenskih razmer in tudi od priprave udeležencev na turo. Njihova samokritičnost in dobra kondicijska pripravljenost je prvi pogoj za dober začetek.

Obvestila za ture bomo objavljali po ustaljeni praksi:

- na sedežu društva: Bazoviška 4, Nova Gorica,

- na društveni spletni strani,

- v časniku Primorske novice,

- v brošurici KDAJ KAM,

- na Radiu Koper,

- v oglasnih omaricah (pred sedežem društva, v Cankarjevi ulici 12 nasproti Mercatorjeve trgovine, na avtobusni postaji v Novi Gorici, pred marketom v Solkanu, pred papirnico v Šempetru in na oglasni deski TIC Temnica)

- v tovarni Iskra v Šempetru in v Gostolu v Novi Gorici,

- pri frizerstvu Zvonka v ulici Gradnikove brigade 51 v Novi Gorici.

Izleti in ture so namenjene članom Planinskega društva Nova Gorica. Na izlet ali turo se lahko prijavijo tudi člani drugih društev, v kolikor je dovolj prostora. Prijave se vedno zbirajo na sedežu društva ob uradnih urah. Za podrobnosti izleta lahko pokličete oz. pišete vodniku, sicer pa je ob objavi izleta naveden datum in ura sestanka, katerega bi se udeleženci praviloma morali udeležiti.

Udeleženci morajo ob prijavi na turo seznaniti vodnika z morebitno boleznijo, ki bi ogrozila potek ture in bila vzrok za morebitno nesrečo. Oceniti morajo svojo psiho fizično sposobnost in odstopiti od ture, če vodnik to predlaga. Pri prijavi na turo je potrebno dosledno upoštevati navodila vodnika o potrebni opremi. Vodnik ima pravico pred pričetkom ture udeležencem pregledati opremo in jih zavrniti, če oprema ne ustreza. Želimo, da bi bilo na izletih čim več udeležbe, in da bi se člani dobro počutili, saj bi tako kovali nova prijateljstva in znanstva ter skrbeli za dobro počutje.

Oznake: 

Nedavni komentarji