Login

Vodniško-izletniški odsek

Plan aktivnosti 2021

Vodniško izletniški odsek praznuje v letu 2021 30-letnico. Izletništvo je v društvu potekalo tudi pred tem, vse od ustanovitve. Leta 1990 je bilo v Novi Gorici organizirano izobraževanje za vodnike in posledično se je leta 1991 formiral odsek. Od takrat v odseku deluje brez prekinitve pet vodnikov: Stanislav Jablanšček, Jože Sedevčič, Rajko Slokar, Toni Gleščič in Lidija Vončina. Nada Pisk je v odseku delovala že pred tem, prav tako Oskar Birsa, ki je bil veliko let aktiven v mladinskem odseku.

V letu 2020 je novi korona virus zaznamoval tudi planinstvo. Odpadlo je veliko izletov. Nekaj teh smo prenesli v leto 2021. Kljub negotovosti kako in kdaj bodo aktivnosti potekale, smo člani vodniško izletniškega odseka pripravili obširen program, kot vsa leta doslej. V programu je petintrideset različnih letnih in zimskih izletov ter turno smučarskih tur, štirje tradicionalni pohodi in pet turno kolesarskih tur. Izleti so predvideni tudi v tujino in sicer v Italijo, Hrvaško, Avstrijo in večdnevni izlet junija v Grčijo. V marcu sta planirani dve zimski turi in turno smučanje, v juliju in avgustu pa nekaj zelo zahtevnih tur. Želimo in upamo, da se bodo zdravstvene razmere umirile in bodo naše aktivnosti izpeljane. Tudi v letu 2021 bomo nekaj izletov izpeljali skupaj s Športnim društvom Mahle Letrika pod vodstvom Silvane Pelicon.

Program je objavljen v društveni brošurici, na spletni strani društva in mesečno na oglasnih omaricah v Novi Gorici, Solkanu in Šempetru. Objavljen je tudi v Primorskih novicah v rubriki planinski vodnik in na Radiu Koper. Prijave in plačilo prispevkov udeležencev pričakujemo v razpisanem roku in na način, ki je naveden v razpisu.

Pohodnikom želimo v letu 2021 zdravja, varen korak in čim več vrhov.

Za VIO odsek načelnica Lidija Vončina

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Februar, 2024 - 12:55
2 Februar, 2024 - 14:34
1 Februar, 2024 - 12:47