Login

Odsek VGN

Poročilo 2018

Odsek ima 10 članov. Od tega so štirje varuhi gorske narave. Tudi v letu 2018 je Odsek za varstvo gorske narave izvedel vrsto akcij na področju varovanja narave.

Leto smo pričeli z naravovarstveno akcijo na Sabotinu. Niti orkanska burja ni zaustavila najpogumnejših udeležencev,ki so se podali na zahtevno pot po grebenu Sabotina. Ugotovili smo, da so izhodišča na Sabotin na nekaterih predelih zelo onesnažena s smetmi, katere smo v večjem obsegu tudi odstranili. Naše delo smo nadaljevali s sedaj že tradicionalno naravovarstveno akcijo Kekec – Škabrijel.

Sledile so priprave na vseslovenski tabor za otroke v dolini reke Idrije. Na taboru so nas obiskali in predstavili svoje dejavnosti astrolog, biologinja in strokovnjak za metulje in plazilce. Na ekološki kmetiji so otroci spoznavali način dela na kmetiji in pa oskrbo domačih živali. Po uspešni realizaciji tabora je sledilo skupno srečanje na kostanjevem pikniku. Na nivoju MDO Posočje smo pripravili akcijo pregleda stanja poti in narave v Tolminskem hribovju. Akcije so se udeležili varuhi gorske narave iz različnih planinskih društev ter člani teh društev. Sodelovalo je 19 udeležencev. Leto smo zaključili z naravovarstveno akcijo na Trstelju.

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije