Login

Odsek VGN

Poročilo 2019

Odsek ima za seboj četrto leto delovanja in ima 10 članov. Od tega so štirje varuhi gorske narave. Vsi člani so v letu 2019 aktivno sodelovali na vseslovenskem naravovarstvenem taboru, naravovarstvenih akcijah in postavitvi razstave o gorskem svetu. Pomagali pa so tudi pri dejavnosti društva s pomočjo v kočah.

13. aprila je potekala 4. tradicionalna naravovarstvena akcija Kekec -Škabrijel. Udeležilo se je 6 članov, ki so opravili 36 prostovoljnih ur. Opazili so, da je manj smeti, a vendar so.

Od 28. 7. do 3. 8. 2019 je potekal vseslovenski naravovarstveni tabor ob reki Kolpi. Udeležilo se ga je 22 otrok. Pri izvedbi tabora so sodelovali vsi člani odseka. Opravljenih je bilo 1212 prostovoljnih ur. Poskrbljeno je bilo za lokalno svežo in domačo hrano. Taborili smo v bližini reke Kolpe. Imeli smo tudi biologinjo, s katero smo raziskovali okolico ter spoznavali rastlinski in živalski svet ob reki. Učili smo se kuriti taborni ogenj, izdelovali ladjice iz naravnih materialov, izdelovali domača mila. Udeleženci so bili najbolj veseli spusta s kajaki po Kolpi. Pridružila se nam je tudi Anica Podobnik, načelnica VGN MDO Posočje. Z otroci  je izvedla delavnico izdelovanja gnezdilnic za žuželke. Na obisku smo imeli tudi poznavalca rastlin in živali ekologa Igorja. Zadnji dan so se nam pridružili tudi starši.

Na Srednji biotehnični šoli smo organizirali in postavili razstavo Narava v gorskem svetu, ki je potekala pod okriljem PZS in sicer od 15. 9. do 13. 10. 2019. Sodelovali so 3 člani in opravljenih je bilo 11 prostovoljnih ur.

Novembra smo se 4 člani udeležili srečanja varuhov MDO Posočje in MDO Notranjske v Cerknem.

V decembru smo imeli naravovarstveno akcijo na Trstelju in okolici. Udeležilo se jo je 6 članov. Opravljenih je bilo 24 prostovoljnih ur.

Sodelovali smo pri odpiranju koč in pri delu v kočah. Opravljenih je bilo 100 prostovoljnih ur.

Srečanje po taboru in naravovarstveni izlet bosta izvedena v letu 2020. Skupno je bilo opravljenih 1383 prostovoljnih ur.

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Februar, 2024 - 12:55
2 Februar, 2024 - 14:34
1 Februar, 2024 - 12:47