Alpinistični odsek

PZS: Filip Princi znova do D15, kot peti v kultni smeri

V soboto, 25. maja 2024, je našemu članu plezalcu Filipu Princiju uspel še en vzpon zgodovinskega pomena. V italijanskih Dolomitih je v slovitem plezališču Tomorrow's world opravil vzpon v smeri A line above the sky, ocenjeni z D15, v stilu DTS. Gre za smer, ki je nastala leta 2016 in takrat veljala za najtežjo na svetu. Filipov vzpon v tej smeri je šele peti do zdaj, opravljen v slogu DTS, pred njim je to uspelo zgolj štirim velikanom orodnega plezanja, Tomu Ballardu, Gaetanu Raymondu, Dareku Sokolowskemu in Jeffu Mercierju. Še bolj impresivno pa je dejstvo, da je Filipu v smeri uspelo v zgolj drugem poskusu, na vikend, ki ga je želel izkoristiti zgolj za študij slovite smeri ter druženje z Darekom Sokolowskim. Več o njegovem vzponu in vtisih si lahko preberete na spletni strani PZS.

Iskrene čestitke!