Ostali odseki

Tradicionalni pohod po Bričevi poti v soncu in z veliko udeležbo

Letošnji pohod po Bričevi poti, ki ga organizira Planinska skupina Dornberk, je bil že 22. po vrsti. Brez dvoma pa je bil letošnji v najlepšem vremenu! Udeležilo se ga je nekaj čez 100 pohodnikov, ki so v lepem, toplem sončnem vremenu naužili prekrasnih razgledov. Že na samem startu na vrhu Trstelja je bilo težko odtegniti pogled od čudovite kulise zasneženih Julijskih Alp in Dolomitov. Pod to kuliso je bila celotna Vipavska dolina kot na dlani. Pogled proti morju je bil prav tako enkraten, saj je bil ceoloten Tržaški zaliv brez meglice nad morjem. Pogled proti vzhodu pa je segel vse do Snežnika. Pot po grebenu čez verigo vrhov Črnih hribov - Stol, Stolovec, Lešenjak, Vrtovka, Renški vrh, Veliki vrh - je vse te razglede le še dopolnjevala in bogatila. Na sedlu med Renškim in Velikim vrhom je pohodnike pričakal čaj. Na zaključku pohoda v Tonetovi dolini pa so se pohodniki zadržali še dolgo v popoldan ob tradicionalni pašti, vinu, čaju, soku, kavi in pecivu. Nekaj utrinkov iz pohoda pa tukaj.

Zapisal: Bogdan Žorž

16 April, 2024 - 12:00