Login

Društvo

69. občni zbor Planinskega društva Nova Gorica

V petek, 16. marca 2018 je v prostorih gledališke dvorane v Novi Gorici potekal 69. občni zbor društva, ki se je pričel ob 18. uri s kulturnim programom, ki so ga oblikovali pevski zbor Provox, harmonikarki Iris Saksida iz Zalošč in Tamara Harej iz Vojščice. Program je s pesmimi in mislimi Franceta Steleja, Aleša Tacerja in Marijana Krišelja povezovala Nika Horvat, članica mladinskega odseka društva. Predsednik društva Branko Rutar je po kulturnem programu uradno otvoril občni zbor s pozdravom namenjenim vsem prisotnim članom društva in gostom. Nato je predlagal imenovanje delovnega predsedstva v sestavi Lidije Vončina kot delovne predsednice in članov Anje Brus in Mitje Filipiča. Za overovitelja zapisnika sta bili predlagani Slava Katerina Murovec in Sonja Piršič, za zapisnikarico pa Tina Mavrič. Za verifikacijsko in volilno komisijo so bili predlagani Jože Sedevčič, Miran Černe in Nevenka Bremec. Občni zbor je z glasovanjem potrdil predlagane člane organov zbora.

Predsednik društva je na kratko predstavil delo društva v preteklem letu in plane za leto 2018. Sledila so poročila in plani posameznih odsekov, ki so jih predstavili načelnice in načelniki. Prisotni so ves čas spremljali fotografije iz dejavnosti posameznega odseka. Sledila so poročila predsednika častnega razsodišča, predsednice nadzornega odbora in članice verifikacijsko volilne komisije. Sledila so vprašanja in razprave članov ter pozdravi gostov. Poleg članov so se zbora udeležili tudi predstavniki sosednjih društev in gosti: predsednika MDO Posočja gospod Gregor Rupnik, ki je prinesel pozdrave tudi v imenu predsednika PZS-ja, predstavniki iz društev Planinska družina Benečija, PD Sežana, PD Ajdovščina, PD Idrija,  PD Podbrdo, SPD Gorica, PD Tolmin in PD Kanal. 

Sledilo je odločanje o pritožbi Boruta Brica in Mirka Strosarja na odločitev Častnega razsodišča. Po daljši razpravi so prisotni člani potrdili, da se ugodi pritožbi Boruta Brica in Mirka Strosarja.

Naslednja dodatna točka je bila razrešitev člana UO in dveh članov NO ter volitve dveh članov NO. Delovna predsednica je povedala, da je Florijan Hvala podal odstopno izjavo kot član UO. Odstopno izjavo sta podali tudi predsednica NO Miranda Čotar in članica NO Barbara Gerbec. Prisotni člani so potrdili razrešitev člana UO in dveh članic NO.  Delovna predsednica je nato prebrala predlagane kandidate za člane NO in sicer Antona Gleščiča, Matjaža Pegana in Danijelo Medveš. Povedala je, da se voli dva člana. Po kratki predstavitvi so sledilne javne volitve. Za nova člana NO sta bila izvoljena Anton Gleščič in Matjaž Pegan.

Sledila je podelitev priznanj. Delovna predsednica je prisotnim povedala, da je častni član društva Rajko Slokar na mednarodni dan prostovoljstva, 5. december, v Državnem svetu RS prejel PLAKETO DRŽAVNEGA SVETA ZA PROSTOVOLJSTVO.

Sledila je podelitev društvenih priznanj. Posebno društveno priznanje za vzorno 20-letno vodenje Planinske skupine Šempas je prejela Slava Katerina Murovec. Bronasti znak društva za požrtvovalno in nesebično delo ter pomoč pri realizaciji pohoda po Kraški gmajni sta prejela Majda in Jože Harej, ki sta bila odsotna. Lidija Vončina je povedala, da se bo v Planinskem domu pri Krnskih jezerih Florijanu Hvali postavilo Cvetov kotiček v zahvalo za njegovo prostovoljno delo in angažiranost pri gradnji koče.

Sledila je podelitev priznanja Planinske zveze Slovenija. Priznanje sta podelila predsednik MDO Posočja Gregor Rupnik in predsednik Branko Rutar. Srebrni častni znak PZS je prejel Anton Harej.

Sledila je podelitev znaka za prehojeno Slovensko pot, ki so ga prejeli Darja in Branko Skok ter Slava Katerina Murovec. Znak za prehojeno Slovensko pot in Razširjeno Slovensko planinsko pot pa je prejel Marko Valič. Znake je podelil predsednik Branko Rutar.

Po uradnem delu je delovna predsednica vse prisotne povabila v predsobo na zakusko in druženje.

Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Zapisala: Tina Mavrič

 

 

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

7 Februar, 2024 - 12:55
2 Februar, 2024 - 14:34
1 Februar, 2024 - 12:47