Login

Društvo

70. občni zbor

V petek, 16. marca 2019, je v prostorih gledališke dvorane gimnazije potekal jubilejni 70. občni zbor Planinskega društva Nova Gorica. Po kulturnem programu, kjer so nastopili Vokalna skupina Zimzelen, folklorna skupina UNI3 Nova Gorica, ter harmonikarici Tamara Harej in Iris Saksida, je prisotne pozdravil predsednik Branko Rutar.

Predlagal je verifikacijsko komisijo, volilno komisijo ter delovno predsedstvo. V sestavi delovnega predsedstva so bili Andrej Orel kot predsednik ter člana Anja Brus Cigoj in Rok Mirt, zapisničarka pa Jasna Delpin. Za verifikacijsko komisijo so bili predlagani Sonja Piršič, Slava Katerina Murovec; Darja Vrtovec, Vida Povšič.

Prisotni so predloge soglasno potrdili.

Predsednik društva je predstavil delovanje društva v preteklem letu, sledila so poročila posameznih odsekov, ki so jih predstavili načelniki. Poročilo nadzornega odbora je predstavil Matjaž Pegan,  častnega razsodišča pa Andrej Orel, kjer niso obravnavali nobenega primera prijave. Predsednik delovnega predsedstva je po zaključku prebranih poročil in planov pozval k razpravi.

Pred predstavitvijo kandidatov za organe društva v naslednjem mandatu je Andrej Orel navzočim razložil o možnosti 3 oziroma 5 voljenih članih v upravni odbor. Občni zbor je večinsko izglasoval možnost za 5 voljenih članov upravnega odbora, poleg načelnikov in predsednika društva. Zatem je sledila predstavitev kandidatov ter poročilo kandidacijske komisije, ki jo je podala predsednica komisije Slava Katerina Murovec. Povedala je, da je bil datum kandidature podaljšan do 11.3. ter da ena prijava za nadzorni odbor ni bila popolna. Kandidati za vse organe so se kasneje predstavili še sami.

Za upravni odbor je bilo 5 kandidatov, in sicer: Ferjančič Pavel, Konec Dejan, Trojar Zoran, Kodrič Marko, Ravljen Andreja. Za nadzorni odbor in častno razsodišče pa po trije kandidati, za častno razsodišče Arčon Jernej, Pisk Bernarda, Orel Andrej ter za nadzorni odbor Breščak Zoran, Pegan Matjaž in Gleščič Toni. Za predsednika sta kandidirala Branko Rutar in Franka Zega.

Po predstavitvi je potekalo podelitev društvenih priznanj. Častni znak planinskega društva je letos pripadel Petru Podgorniku, ki je bil žal odsoten. Društvena priznanja so prejeli:  Bernarda Pisk – za dolgoletno delo v vodniškem odseku, Marko Kodrič  in Uroš Tominc – za delo v vodniškem odseku. Bronasta priznanja so prejeli: Branko Rutar – za uspešno poslovanje društva, Anja Brus Cigoj – za delo v mladinskem odseku, Andreja Locatelli, Dušan Bitežnik  in Zoran Breščak  - za delo v gospodarskem odseku in Iris Gorkič – za delo v vodniškem odseku. Srebrna priznanja so prejeli: Tomaž Barbič, Darko Božič in Hedvika Lesica – za delo v vodniškem odseku in Igor Breščak – za delo v gospodarskem odseku. Zlato priznanje je prejel Simon Gorjup za delo v vodniškem odseku.

Sledili so pozdravi gostov: predsednika MDO Posočje Dušana Plesničarja, predsednika PD Ajdovščina Cvetka Ušaja, ter predstavnikov PD Valentina Staniča Kanal Tanje Žagar, PD Brda Bojana Kucinela, SPD Gorica Vlada Klemšeta.

Ker je bilo članov za upravni odbor, častno razsodišče ter nadzorni odbor točno, je Andrej Orel predlagal, da se organe voli javno z dvigom rok. Vsi člani so bili soglasno sprejeti.

Za novega predsednika oz. novo predsednico pa so potekale tajne volitve. Po preštetju glasov je društvo dobilo novo predsednico Franko Zega, ki se je po razglasitvi zahvalila vsem prisotnim.

Po uradnem zboru je sledilo še družabno srečanje.

 

Rezultati volitev so na voljo tukaj: https://planinsko-drustvo-ng.si/rezultat-volitev.

Nekaj utrinkov z občnega zbora pa si lahko ogledate v fotogaleriji: https://planinsko-drustvo-ng.si/jubilejni-70-ob%C4%8Dni-zbor-dru%C5%A1tva

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije