Login

Društvo

Dom dr. Klementa Juga v Lepeni ODPRT - v NAJEMU

DOM dr. KLEMENTA JUGA V LEPENI z osemdeset metrov oddaljeno depandanso stoji v dolini Lepene na nadmorski višini 700 m. Leta 1953 je bil preurejen iz bivše vojaške kasarne. Poimenovan je po slovenskem alpinistu, filozofu in piscu pomembnih del z alpinistično tematiko. Ponaša se s certifikatom Družinam prijazna koča in certifikatom Okolju prijazna koča.

Dostop: Do planinske postojanke vodi iz  vasi Soča ožja 6 km dolga asfaltirana cesta. Cesta je dovolj široka za srednje velike avtobuse. Ob domu je urejeno parkirišče z obračališčem za avtobuse in osebna vozila.

Dom je v najemu. Najemnik - Stefan Krunić s.p.

Kontakt:

Telefon v domu: 05 99 69 504

GSM najemnik: 030 789 426

E-pošta: domklementajuga20242@gmail.com

Obratovanje: Dom je odprt po urniku najemnika.

Prenočitvene zmogljivosti: V domu je 19 ležišč v 4 sobah, v prenovljeni depandansi pa so na voljo 3 sobe z zakonskim ležiščem, 1 družinska soba z zakonskim ležiščem in 2 dodatnima ležiščema, 2 sobi s po 4 ležišči pogradi in 12 skupnih ležišč. Dom je opremljen z WC-ji in umivalnico s hladno in toplo vodo. Obe stavbi sta po potrebi ogrevani. Gostinska ponudba v jedilnici s 40 sedeži je značilno planinska, vendar pestra. Možnost polpenziona in penziona. Hišni ljubljenčki niso dovoljeni.

Izleti: Dom dr. Klementa Juga v Lepeni je izhodišče za krajši polurni izlet do slapa, izvira Lepenjice, po stezi, ki se kaj kmalu loči od glavne poti. Le ta vodi mestoma po mulatjeri mestoma po stezi do zgornje postaje žičnice in nato do Planinskega doma pri Krnskih jezerih (2.30h) kot prehoda do Krnskega jezera (15 min) in v isti smeri do Krna (2244m) oziroma Gomiščkovega zavetišča na Krnu (2182m - 5.30h) ter proti jugu do Koče pod Bogatinom (1513m - 4.30h) in nato do Doma na Komni (1520m - 4.45h). Dom je izhodišče za sprehode po slikoviti Lepeni. Zanimiv je obisk Šunikovega vodnega gaja (1.30h).

Dom je primeren tudi za kolesarje, saj pelje do njega Slovenska turnokolesarska pot. Ima pa tudi naziv: kolesarski hotel. Dom je opremljen z zemljevidi in založen z informacijskim gradivom. Zbrane imamo vse pomembne informacije o gorskem kolesarjenju v Sloveniji. Možen je dostop do interneta. Gostom je na razpolago vso potrebno orodje za popravilo koles. Varno spravljeno kolo je pogoj za miren spanec vsakega kolesarja, zato smo temu namenili poseben prostor. Umazana kolesa lahko gostje operejo na vrtu. Urejen imamo tudi prostor za sušenje obutve in oblačil.

 

 

Nedavni komentarji

Nove fotografije