Ostali odseki

Izlet PS Gostol na Špik Hude police

V soboto, 3. 8. 2013 se je PS Gostol podala na Špik Hude police (Cima di Terrarossa), ki je eden od vrhov v Montaževi skupini. Firma nam je posodila kombi in zapeljali smo se do planine Pecol nad Nevejskim sedlom. Pot na 2420 m visok vrh ni preveč zahtevna in ne predolga, saj smo bili v slabih treh urah na prostorsko majhnem vrhu. Razgledi  so čudoviti: Montaž, Viš, Kaninsko pogorje z italijanske strani,.. in spodaj planine s parkiriščem.

Zanimivost Špika Hude police so številni kozorogi, ki se običajno prosto sprehajajo po skalnih policah, žvižgajoči svizci in pot speljana niže po travnatem terenu in više po pobočju, ki je v tem času polno cvetja. Večina štirinožcev se je to soboto žal poskrila - mogoče zaradi poletne vročine ali dima, ki se je zaradi požara v dolini širil visoko v hribe.

Na planini Pecol ponujajo dober sir in druge izdelke. Na povratku smo ob mrzli pijači zrli tja gor in se čudili kako lepo so speljane poti na okoliške vrhove. Naslednjič izberemo...?

Nekaj fotografij pa tukaj.

za PS Gostol: Rogelja Marjetka