Ostali odseki

Izlet PS Gostol na Pršivec 6.7.2013

Planinska skupina GOSTOL se je 6.7.2013 odpravila na Pršivec,  1760 m visok hrib nad Bohinjskim jezerom.  Zapeljali smo se precej visoko, do parkirišča nad planino Vogar  in se  odpravili na vrh.  Pot , ki vodi najprej skozi  smrekov gozd  in  se nato  strmo  vzpenja,  nam  je na  grebenu ponudila  čudovite razglede na Bohinjske hribe in  jezero. Vreme nam je  kljub slabši napovedi služilo, zato smo se po kar dolgem postanku na vrhu  odpravili  po krožni poti na planino Viševnik  in  mimo planine Pri jezeru . V pozno popoldanskih urah smo si  na planini Vogar privoščili domače specialitete, si  iz  bližnjega razgledišča  pogledali jezero in se  enoglasno  strinjali : ČUDOVIT POTEP. Nekaj fotografij pa tukaj.

Za PS Gostol zapisala:

Rogelja  Marjetka