Ostali odseki

Izlet PS Trstelj na Slavnik

Aktivna planinska skupina Trstelj pod vodstvom Bojana Mermolje je 12. maja izpeljala planinski izlet na 1071 m visoki Slavnik. Hojo smo začeli iz vasi Skadanščina. Vreme ni bilo preveč naklonjeno, a se je bilo vredno potruditi. Računali smo na kak sončni žarek, toda pod vrhom je bilo potrebno hoditi z dežnikom. Na vrhu Slavnika je pihalo in mrazu je bilo potrebno kljubovati kot, da bi bilo februarja. Nič zato. Po dobri malici pri koči, ko nas je vse že pošteno zazeblo smo naredili še eno gasilsko in se spustili proti Podgorju, kjer nas je čakal avtobus. Peljali smo se do Izole, kjer smo se vkrcali na barko in peljali do Pirana. Vreme je postalo sončno in pravo nasprotje Slavnika. Lokalni vodič nam je razkazal nekaj glavnih značilnosti mestnega jedra. Po ogledu smo se ponovno vkrcali na barko, ki nas je izredno dobro gostila. Dan smo preživeli prijetno.

Nekaj utrinkov iz izleta pa tukaj.

Zapisala: Lidija Vončina