Login

Alpinistični odsek

Tradicionalen tek na Krnska jezera

Kot vsako leto smo se tudi letos, 3. vikend v novembru, poslovili od iztekajoče se alpinistične sezone in proslavili prihod nove s tradicionalnim tekom na Krnska jezera in spejemom novih alpinistov. Letos se je, za spremembo, za tekaške rekorde potegovalo le štirinajst domačih članov, vendar ni nobenemu uspelo podreti dosedanjega rekorda. Za Filipota (Mitjo Filipiča) je očitno letos uspešna sezona saj je, poleg tega, da je postal novopečeni alpinisti, tudi na teku pometel s konkurenco in suvereno zmagal s časom 45 minut. Na drugo mesto se je, kljub »poškodbam« uvrstil Drejc (Jernej Arčon), na tretje pa  Rok Mirt. V ženski kategoriji je kot ena in edina tekmovalka nastopila Vanja Nastran in se uvrstila na skupno 4. mesto.

Po razglasitvi in podelitvi simboličnih nagrad in pokalov, je sledil uraden sprejem novega alpinista, ki je moral pred nepopustno komisijo pokazati vsesplošno znanje in iznadljivost, da bi dokazal, da je vreden pridobljenega naziva. Seveda, se tudi še najbolj kruta komisija na koncu omehča in tudi najmočnejši rablej utrudi, tako da je Mitja preizkus uspešno opravil. Čestitke!

No, še ena sezona vzponov (in padcev) je mimo, nova šele prihaja..planov in pričakovanj je veliko, samo izpolnit jih je treba! :)

 

Maja Gregorič

Dodajte svoj komentar

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike PDNG.Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Nedavni komentarji

Nove fotografije

29 Julij, 2022 - 08:22
6 Julij, 2022 - 13:54